Inici Destacats La regidora igualadina Eva Pedraza deixa Poble Actiu assenyalant ‘pràctiques tipificades com...

La regidora igualadina Eva Pedraza deixa Poble Actiu assenyalant ‘pràctiques tipificades com a violències’

COMPARTIR

La regidora Eva Pedraza ha presentat aquest dimarts la seva renúncia com a representant del grup municipal Poble Actiu a l’Ajuntament d’Igualada. Pedraza ha estat cinc anys i mig al consistori, entre 2015 i 2019 com a regidora de la CUP i des de les darreres eleccions amb Poble Actiu, la candidatura dels cupaires a la capital de l’Anoia.

Pedraza va explicar al ple que era “un moment dificil per a mi” però que la renúncia era “la única sortida digna”. La regidora assegura que en el marc de Poble Actiu “s’ha intentat vulnerar la llibertat d’expressió” i, a més, “hi ha hagut dinàmiques que de forma sistemàtica han inclòs pràctiques tipificades com a violències”.

Sense anar més enllà, la ja exregidora assegura que entre els cupaires igualadins ha patit “substituir assemblearisme per aliances per menystenir i marginar”. “Per coherència”, conclou Eva Pedraza, no podia continuar representant aquest espai polític.

Des de Poble Actiu han emès un comunicat en el que expressen “el nostre absolut respecte cap a la seva decisió” i agreixen “enormement” la feina feta durant aquests cinc anys i mig.

La formació interpreta les denúncies de Pedraza amb l’argument que “l’assemblearisme ha fet aflorar diferències sobre l’estratègia política i la dinàmica interna, fet que és lògic i habitual en aquesta forma d’organització que seguirem reivindicant”. Poble Actiu afegeix que “la crítica interna és necessària en tota organització perquè aporta diversitat, empatia i cohesió. Assumim la responsabilitat individual i col·lectiva i treballarem per l’empoderament de les persones que participem activament en la formació”.

Pau Ortínez, número 3 de la llista electoral de Poble Actiu en les passades eleccions, prendrà possessió com a regidor en el següent ple del mes de març.

 

 

FER UN COMENTARI

*