Inici Festes Reeixida Festa Major del Saió i el Coll del Guix

Reeixida Festa Major del Saió i el Coll del Guix

COMPARTIR

Els nuclis disseminats montbuiencs del Saió i el Coll del Guix van celebrar el passat cap de setmana la seva Festa Major. Les activitats ha mantingut els actes tradicionals, i també ha incorporat alguns de nous, tots ells amb la participació de veïns i amics d’aquests petits nuclis rurals, en el que s’ha convertit en una trobada intergeneracional.

 

 

[Img #23972]Les activitats van començar amb un matí de portes obertes a Mas Buret on es va explicar el procés d’elaboració de la mel i es va poder fer una degustació de diferents varietats de mel. A la demostració hi van assistir més de cinquanta persones, entre petits i grans.  Cal destacar que enguany Mas Buret va obtenir per segona vegada el premi “Reina de les Mels” que es celebra anualment a la Fira de Balaguer. 

 

 

Gimcana pels més petits

Pels més petits, hi va haver una petita gimcana per trobar un petit tresor i també hi va haver una estona per donar-li de valent als tabals i gralles, amb capgrossos realitzats pels mateixos nens participants.  La tradicional competició de bitlles catalanes va oferir premis en les categories infantil, federats i locals (en aquest cas, pels 3 guanyadors era el primer campionat en el que participaven).

 

 

Després va tenir lloc el tradicional sopar popular de veïns i amics que va comptar amb 120 persones, i tot seguit, una hora d’humor i bona dosis de riure, amb l’humorista-showman David Vilaseca i el seu espectacle IM-Presentable.

 

 

Una de les activitats més ben valorades, va ser la petita exposició de fotos històriques que es va poder veure el diumenge, amb imatges de la vida al camp, les masies, i els conreus, permetent observar l’evolució i canvis de l’entorn des dels anys 40/50 fins l’actualitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*