Inici Societat Es reedita el projecte d’inserció “Singulars” a Masquefa

Es reedita el projecte d’inserció “Singulars” a Masquefa

COMPARTIR

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha donat continuïtat al projecte “CRÈIXER-FUTUR: Aprenentatge, formació i inserció laboral per a joves” un cop resolta la convocatòria de Projectes Singulars vinculats a la Garantia Juvenil, programa cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya. La Unió Europea ha destinat fons per fer front a la situació de desocupació juvenil a través de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, sota el lema “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”, i aquest és un dels projectes seleccionats.

L’Ajuntament de Masquefa conjuntament amb la Fundació Privada Àuria i la Fundació Privada Jaume Balmes són els promotors d’aquest projecte, que es va iniciar per primera vegada el gener de 2016. S’adreça a joves amb dificultats per seguir els aprenentatges a través del sistema educatiu formal dels municipis de l’Anoia Sud i propers, i pretén donar continuïtat al seu itinerari formatiu i laboral en vinculació amb l’entorn, comptant amb la implicació dels diferents agents socials: empreses, centres educatius, entitats i ajuntaments, amb l’objectiu d’aconseguir la seva inserció laboral.

Per aconseguir realitzar la segona edició el projecte, ha estat molt important el suport rebut i la implicació per part d’ajuntaments, d’empreses, d’entitats i de centres educatius del territori, que han sumat esforços i han col·laborat en aconseguir uns bons resultats en la primera edició.

El projecte s’inicia aquest gener amb un grup format per vint alumnes i finalitzarà el desembre de 2017. Les aules formatives estan ubicades a la planta baixa de l’edifici de la Llar d’Infants Francesc Mata i Sanghés a La Beguda Alta. En aquest espai es duran a terme activitats formatives per adquirir els coneixements bàsics per accedir a un lloc de treball.

Des del projecte també es continuaran vinculant els aprenentatges a l’entorn mitjançant serveis a la comunitat en la cura i manteniment de zones enjardinades de les escoles i en col·laboració amb l’Associació Grup de Voluntaris. Tanmateix es dona continuïtat al contacte amb empreses i serveis del territori que permeten el coneixement del món laboral i es converteixin en una oportunitat per incorporar-se al mercat de treball.

FER UN COMENTARI

*