Inici Societat Es redueixen els fets delicitius a Vilanova del Camí

Es redueixen els fets delicitius a Vilanova del Camí

COMPARTIR

La Junta de Seguretat Local ha reunit, aquesta setmana, a l’Ajuntament de Vilanova del Camí, responsables de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, així com també representants polítics del consistori. La junta va ser presidida per l’alcaldessa Noemí Trucharte i va comptar també amb l’assistència de la regidora de Seguretat, Imma González.

La trobada va servir per comparar les dades policials dels darrers anys on es confirma una tendència continuada en la reducció de delictes. La taxa de criminalitat se situa al voltant dels 30 fets delictius per cada 1.000 habitants, inferior a la mitjana del conjunt de l’Anoia i pràcticament la meitat que els registrats a Catalunya que han estat del 63 x 1.000.

Segons informa el cap de l’Àrea Bàsica Policial d’Igualada l’inspector Damià Larriba, en aquest període s’han produït un total de 363 fets delictius, és dir, al voltant d’1 fet al dia, amb una reducció de l’1,6% en relació a l’interanual anterior, en la qual ja s’havia assolit una reducció de fets del 14%.

Continuant amb les xifres, Larriba, va explicar que la majoria d’aquests fets delictius, un 72%, van ser delictes patrimonials com furts, danys, estafes i robatoris a l’interior del vehicle entre altres. L’inspector destacava, però, que en els darrers 12 mesos només s’han registrat 8 robatoris a l’interior de domicilis.

També s’han reduït, en un 19,5%, els delictes contra les persones: lesions, amenaces, violència de gènere i domèstica. Durant els darrers 12 mesos s’han registrat 25 delictes relatius al trànsit i 3 contra la salut pública.

D’aquests fets delictius, ha explicat el cap de l’Àrea Bàsica Policial d’Igualada, el percentatge de resolució és de pràcticament del 34%. Damià Larriba ha destacat el treball conjunt amb altres cossos de seguretat i en especial amb la Policia Local que han participat en el 32% de les detencions efectuades.

L’inspector Damià Larriba també va destacar les relacions amb la comunitat que enguany s’han traduït en 32 presentacions o col·loquis, la major part d’ells adreçats al jovent, amb una assistència total de 771 persones.

La Policia Local ha atès més de 5.000 usuaris durant el 2016

Al seu torn, l’inspector en cap de la Policia Local, Marc Peña, també va fer un resum de les actuacions i les xifres que s’han registrat durant el 2016. Xifres entre les quals destaquen les persones ateses durant l’any: gairebé 5.000. El 57% han estat ateses de manera telefònica mentre que la resta han passat per les dependències policials.

Altres xifres que destaquen del 2016 és el nombre d’atestats i diligències realitzades que superen el centenar: 96 denúncies recollides a les dependències policials, 13 atestats instruïts contra la seguretat del trànsit i 5 més per infraccions contra la protecció de la seguretat ciutadana.

La memòria de la Policia Local també posa de relleu la intervenció dels agents en 49 d’accidents de trànsit, la mateixa xifra que es va registrar el 2015 tot i que s’han fet més de 400 avisos als conductors per diferents infraccions de trànsit. Enguany no es registra, però, segons fonts policials, cap punt negre a la població.
Pel que fa la mediació de conflictes, la Policia ha intervingut en 175 ocasions, un xifra sensiblement inferior a la de l’any passat que van ser de 190. Els agents locals han mediat en casos de conflictes veïnals i familiars, temes relacionats amb separacions o custòdia de menors, incidents de trànsit, o molèsties a la via pública.

La Policia Local també ha encetat aquest any un servei d’informació per recuperar objectes perduts. Dels 117 objectes recuperats, 98 han estat lliurats als seus propietaris, el que significa un percentatge d’èxit del 83%.

Després d’aquesta sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat, el govern vilanoví, ha convocat una sessió extraordinària per oferir informació detallada sobre aquests temes als membres del consistori i a la població, en general. L’acte tindrà lloc el proper 27 de juny a les 11 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

*