Inici Cultura Recorregut fotogràfic pel passat i present de la Pobla de Claramunt

Recorregut fotogràfic pel passat i present de la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

Més de 300 fotografies cobreixen les parets de la Sala Municipal d’Exposicions de la Pobla de Claramunt. Són imatges extretes de l’Arxiu Fotogràfic Municipal (AFM), que compta amb un fons de 18.900 fotografies. La inauguració de la col·lecció es va fer el diumenge 18 de març al migdia i va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch.

La majoria de les imatges que es recullen són dels esdeveniments culturals, esportius i socials que van tenir lloc al municipi durant el 2017. Hi ha fotografies de la festa de Reis, de l’Aplec de l’1 de maig, de Sant Jordi, de la Setmana de la Gent Gran, de la Setmana de la Joventut, de la Festa Major o de l’homenatge que es va fer al Club de Tennis i al Club de Futbol per l’ascens de categoria.

També hi ha instantànies de fa trenta anys, en què es pot recordar, entre d’altres fets, el sopar medieval que es va organitzar amb motiu del mil·lenari del Castell de Claramunt. Una de les parets està recoberta amb imatges de temps molt anteriors, que ens fan veure com ha canviat les costums i la vida al poble.

Aquesta col·lecció fotogràfica es pot veure, cada any, pels voltants de Setmana Santa. És una de les mostres més visitades per als poblatans i les poblatanes, ja que ells en són, en part, els protagonistes. L’Arxiu Fotogràfic Municipal està ubicat a la masia de can Galan i s’obre els dimecres, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre. Des de fa anys, en té cura, de manera desinteressada, el poblatà Andreu Miquel.

L’exposició es podrà visitar fins al dissabte 31 de març, de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. La mostra s’organitza des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*