Inici Societat La recollida porta a porta consolida l’augment del reciclatge a municipis anoiencs

La recollida porta a porta consolida l’augment del reciclatge a municipis anoiencs

COMPARTIR

La mitjana de recollida selectiva dels municipis amb el servei implantat es manté en el 90%. La tasca ara se centra a mantenir aquests resultats i en evitar la fuga de residus cap a municipis veïns. Pel que fa a municipis, Jorba està en un 85%, Sant Martí de Tous en 92%, Carme 95%, Orpí 92%, El Bruc 88% i Castellolí en un 89% de recollida selectiva. Capellades es va sumar dilluns al nou sistema, al que se sumaran en els propers mesos alguns municipis de l’Alta Anoia.

Actualment la participació, és a dir els veïns que participen en el porta a porta respecte al total del padró d’escombraries municipal, es troba entorn el 70% de mitjana, amb municipis on arriba quasi al 95% com és el cas de Sant Martí de Tous, Orpí i Castellolí. Cal tenir en compte que molts dels municipis amb recollida porta a porta tenen de veïns municipis amb contenidors oberts a la via pública on l’aportació és voluntària. És temptador per aquells que no s’han adaptat al canvi d’hàbits del porta a porta practicar el turisme de residus.

Per prevenir al màxim aquest fenomen que apareix habitualment en tots els portes a portes, el sistema que s’ha implantat a l’Anoia compta d’una banda amb tecnologia que permet el seguiment de la participació tenint dades reals contínuament ja que tots els cubells estan xipats i de l’altre, conèixer la generació per municipi gràcies al fet que tots els vehicles de recollida porten sistema de pesatge automàtic.

Amb aquesta tecnologia, la més avançada en l’àmbit, el Consell Comarcal disposa de la informació de quins veïns i veïnes no participen i pot realitzar accions informatives i d’altres que consideri oportunes per evitar el turisme de residus.

Actualment encara s’està duent a terme la implantació del nou model porta a porta a Copons i en els municipis més petits que compten amb un sistema de recollida amb àrees d’aportació tancades amb control d’accés electrònic.

Una vegada finalitzada la implantació, tots els esforços se centraran a garantir la màxima participació, minorar el turisme de residus i prevenir conductes incíviques com l’abandonament de bosses. L’objectiu del Consell Comarcal és assolir uns resultats de recollida selectiva elevats tal com ja s’han assolit alhora que donar un servei als usuaris de qualitat.

L’ens comarcal recorda a tots els usuaris que s’han habilitat a cada municipi les Oficines del Porta a Porta, on una educadora ambiental en horaris preestablerts presta una atenció presencial per a atenció de dubtes, suggeriments, reposició de cubellets i bosses compostables, etc. També indicar que hi ha a disposició dels usuaris el correu electrònic info@anoiaverda.cat i el telèfon d’atenció 689714713.

Queixes pel servei a la Torre de Claramunt

Alguns veïns de La Torre de Claramunt han fet saber les seves queixes pel servei, assegurant que hi ha bosses sense recollir i que la darrera recollida d’envasos es va fer amb retard. També es queixen d’alguns contenidors grans de fracció orgànica que l’empresa hauria deixat durant un dia al carrer i del soroll d’una recollida nocturna de vidre.

Fonts del Consell Comarcal asseguren que «en general, el sistema funciona de forma correcta» i remarquen que en el cas de Pinedes de l’Armengol hi ha un problema d’incivisme «perquè hi ha veïns que no estan fent servir el sistema com toca». L’ens comarcal ha destinat dos informadors a fer tasques pedagògiques i de seguiment a la urbanització, rebent suggerències i propostes sobre el servei.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Este ayuntamiento no a pensado en nadie solo en llenarse el bolsillo el y la empresa ya que no a pensando en las familias grandes ni en las personas mayores o con discapacidad en mi caso somos una familia numerosa compuesta por 3 menores y el matrimonio , aparte 3 mastines 2 gatos y con discapacidad . Esre sistema no.es suficiente ya que el organico lo recogen cada 4 días en familias grandes el papel ,carton , cristales y restos cada 1 vez cada 2 semanas que me dijan que hago con la heces de mi.perros y gatos 2 semanas en casa aparte el papel de lavabo y las compresa que sabran asta cuando estamos con la regla y ya no es eso los cubo de 120 litros no se pueden ni coger una vez lleno y mas que en muchas viviendas en la entradas tenemos escaleras a eso tampoco nos dan una solución y llevamos meses pidiendo contenedores en la via publica para poder reciclar y poder tirar laa cosas cuando se deba y sin pregudicar a las personas mayores o con discapacidad un saludo gracias

  2. Buenos días…desde luego que vuestra información,no contrastada «in situ» y sobre todo habiendose basado en una sola fuente de información unilateral, interesada y partidista (Consell Comarcal) y no haber realizado,como de constumbre en estos casos, una o varias entrevistas; para poder verificar la información;entre todos los habitantes y residentes del barrio de Pinedas del Armengol y de los demás barrios “discriminados” como Ca L´Antón,Camaró,Torre Baixa y Xaró, en la frecuencia de recogida de residuos solo por residir en lugares diferentes,que los barrios “privilegiados” de la Torre Nucleo,Vilanova de Espoia,La Serra, Pla de la Torre; pero pagando la misma tasa anual de 140 euros que los barrios “privilegiados”, sobre el problema del “teorico incivismo” que «dice» el Consell Comarcal de L’ Anoia que existe en el barrio de Pinedas del Armengol sobre el sistema de recogida de residuos urbanos solidos del municipio…pues solo comentaros que, a lo mejor es una protesta vecinal en contra de tal discriminacion hecha con alevosia y prevaricación por parte del ayuntamiento el alcalde (tambien es el regidor de Hacienda del Consell Comarcal,vaya casualidad) de este municipio a consecuencia de recortes presupuestarios por la salida de dos municipios del servicio mancomunado del Consell Comarcal y que nada tienen que ver con los habitantes de estos barrios “discriminados”,ya que la inmensa mayoria o todos de sus habitantes estan a favor del reciclaje de residuos y usaban el antiguo el sistema de contenedores en acera y zonas de aportacion y además usan el nuevo del puerta a puerta.
    Yo creo que seria más interesante que os preguntarais que ha pasado en un pleno municipal, donde se aprobo un informe vinculante sobre las frecuencias de recogida y su presupuesto,despues este informe fue cambiado y aprobado unilateralmente por el alcalde sin conocimiento y aprobación de nuevo por el pleno municipal y sin acta de pleno y además sin hacerlo publico para poder hacer alegaciones o modificaciones al recorte del 50% del servicio de recogida a estos barrios “discriminados” y al aumento del coste del servicio en más de 150.000 euros anuales aproximadamente del presupuesto aprobado anteriormente…o preguntar porque más del 60% de la poblacion de municipio se le ha recortado un servicio al que tiene derecho en los terminos de igualdad que rige la Ley Municipal y de Regimen Local de Cataluña en su articulo 248.1….y no entramos en los vertidos a la riera de las aguas residuales de algun barrio “bien y privilegiado”, ni de la tasa de clavegueran de estos barrios, ni del tratamiento de dichas aguas residuales de los vecinos de “bien” de La Torre nucleo que no pagan y que el coste se repercute en todos los habitantes de municipio aunque no tengan ni usen el clavegueram….claro eso no interesa ni os es politicamente correcto…los malos muy malos…los vecinos de Pinedas del Armengol…
    Un abrazo y un saludo afectuoso de un habitante del municipio de la Torre de Claramunt y vecino de Pinedas del Armengol…

  3. Al BRUC nucli , la recollida del vidre es fa a les 1,30 h de la nit, pel que un soroll estrepidant fa que et despertis de sobte sense saber que està pasan.
    Vaig fer uns instància a l’ajuntament amb el suggeriment, de que ja que a les urbanitzacions feien la recollida durant el dia, si podia ser per tal de respectar el descans dels veïns, que també es fes la recollida del nucli. Bé, encara espero resposta, d’aixo farà mes d’un mes.
    Si Godín els veïns els quins féssim aquest tarrebastall a aquestes hores, un altre gall cantaria.

FER UN COMENTARI

*