Inici Societat El reciclatge a l’Anoia creix un 6% després d’aplicar nous sistemes de...

El reciclatge a l’Anoia creix un 6% després d’aplicar nous sistemes de recollida en alguns municipis

COMPARTIR

La mitjana de recollida selectiva a la comarca de l’Anoia va ser del 39,32% l’any 2018, gairebé sis punts més que l’any 2017, quan es van recollir de forma selectiva el 33,48% dels residus. Segons ha explicat el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, aquest “bon resultat” s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar a alguns municipis, com és el cas de la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. “L’Anoia ha deixat de ser el fanalet vermell del país”, ha explicat Tost.

En el cas de l’Anoia, 22 municipis van aplicar aquest canvi, 11 amb el model porta a porta i 11 més amb àrees tancades d’aportació. Tant en un cas com en l’altre els municipis que han adoptat aquests models han obtingut resultats de recollida molt elevats, molt per damunt de la mitjana.

Tot i això, l’Anoia genera més residus per càpita que la mitjana del país. Cada anoienc va generar de mitjana 541,26 quilos de residus l’any passat, mentre la mitjana de Catalunya va ser de 523,36 quilos per habitant i any.

 

Redacció / ACN

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Aquestes dades semblen molt bones però, no ens enganyem, hi ha qui aplica “el que no puc llençar a casa o porto a un altre lloc”. On no tenim recollida selectiva, porta a porta etc, moltes vegades rebem el rebuig de ciutadans sense miraments que treuen la merda de casa i la deixen a casa dels altres. Aquesta actitud incívica , dona valor als municipis o zones que han adoptat sistemes selectius de recollida, però no reflecteix un reciclatge real a nivell global.
    Si us plau , les deixalles que no vulguis per tu, per els altres tampoc serveixen.
    Utilitza les deixalleries i els serveis municipals de recollida de la teva residencia .

FER UN COMENTARI

*