Inici Destacats La recerca del Sant Grial a Montserrat, eix de la segona novel·la...

La recerca del Sant Grial a Montserrat, eix de la segona novel·la de l’igualadí Robert Hernando

COMPARTIR

L’escriptor igualadí Robert Hernando ha publicat la seva segona novel·la de ficció i suspens ambientada a Montserrat i on apareixen diverses localitzacions de la comarca com El Bruc o Igualada. La història que porta per títol Grial Montserrat, arriba després de l’èxit de la seva primera novel·la publicada de l’any passat: Gladius.

L’autor de 46 anys al que a finals d’octubre de l’any passat se li va diagnosticar un càncer hematològic contra el qual està lluitant en aquests moments ha manifestat que “he decidit publicar ja la novel·la perquè al maig estaré un mes ingressat i volia que estigués al carrer abans del meu retir forçós. M’aconsellaven que no la tragués encara perquè Gladius està funcionant molt bé i es ven molt encara, però, si alguna cosa m’ha ensenyat la vida aquest últim any és que l’avui és demà. A més, sóc un enamorat de Sant Jordi i em venia molt de gust que ja estigués al carrer. La vida m’ha ensenyat en aquests últims temps que no cal esperar a res, ni a ningú, el que hagis de fer, fes-ho, fes-ho ja per poc que puguis, el futur és totalment impredictible. Avui tens una vida meravellosa i a l’endemà tens un càncer o t’atropella un cotxe, ves a saber”.

La història comença el 23 d’octubre de 1940, quan el dirigent alemany Heinrich Himmler, mà dreta de Hitler i líder del moviment ocultista nazi, es va desplaçar fins al monestir de Montserrat. El motiu de la seva inesperada visita no era cap altre que la seva obsessió per fer-se amb el poder de el Sant Grial, el calze de Crist, en el què Jesús va beure al costat dels seus apòstols en l’Últim Sopar i en el què Josep d’Arimatea va recollir la seva sang una vegada crucificat i travessat per la llança de Longino. L’ocultisme nazi buscava incessantment el calze, perquè el nacionalsocialisme creia que era una arma molt poderosa que portaria la victòria alemanya a la Segona Guerra Mundial. Pensaven, com molts altres han defensat des de fa segles, que beure d’aquesta divina copa atorgava salut i vida eterna. En aquella època el règim estava convençut que el Sant Grial es guardava a Montserrat.

Al febrer de 2019, la jove barcelonina Gala Ripoll descobreix de forma inesperada gràcies a una classe d’arqueologia a la seva universitat que va ser un tiet avi seu, Andreu Ripoll, el frare que va rebre i va parar als peus als nazis en el seu intent de buscar el Grial a Montserrat. Aquest fet la marcarà de tal manera que, juntament amb diversos dels seus companys universitaris i el seu professor, s’engrescaran en la recerca de tan cobejada peça, tot i el gran risc que comportava.

Traïcions familiars, templers, nazis, Roma, els innombrables successos paranormals que han succeït durant dècades a la muntanya màgica, tot això sortirà a la llum en aquest thriller d’aventura i misteri, ple de girs inesperats que culminen en el fatídic i pandèmic any 2020. Una història que no ofereix ni el més mínim descans a al lector. Grial Montserrat és una novel·la de ficció. Qualsevol semblança amb la realitat serà pura coincidència. O no …

El llibre ja es pot aconseguir signat i dedicat per l’autor a l’Editorial o altres plataformes com i llibreries.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Moltes felicitats un gran autor igualadí ja vaig llegir Gladius i em va semblar una passada. Li dessitjo una bona recuperació de la seva enfermetat que es molt dura.

FER UN COMENTARI

*