Inici Llibres Receptes ‘antiaging’ de Carme Ruscalleda, Raül Balam i el doctor Manuel Sánchez

Receptes ‘antiaging’ de Carme Ruscalleda, Raül Balam i el doctor Manuel Sánchez

COMPARTIR

[Img #7135]Per començar, busquem una definició de ‘antiaging’ que ens explica que és l’estudi dels factors que influeixen en l’envelliment per alentir els seus efectes mitjançant la recomanació d’un conjunt de mesures preventives i un tractament adequat. Els éssers humans complim anys que se sumen aritmèticament cada vegada que passen 365 dies.

Aquest cicle, que coneixem com a edat cronològica, no s’atura i és un indicador clar del temps que ha transcorregut des del nostre naixement. No obstant això, hi ha un altre tipus d’envelliment que determina el desgast que ha patit el nostre organisme al llarg de la vida, conegut com a edat biològica. Aquesta edat pot variar d’acord amb l’estil de vida, és a dir, una persona sotmesa a pressions, amb una alimentació poc equilibrada, poc descans, vida sedentària i estrès, entre d’altres factors, pot tenir una edat biològica que no correspongui a la seva edat cronològica. D’aquesta manera per tal d’avaluar l’edat biològica d’una persona, es realitzen programes antiaging, i alhora poder també identificar els factors que la condicionen i dissenyar un tractament personalitzat destinat a restaurar l’equilibri i prevenir l’aparició de malalties, frenant el procés natural d’envelliment.

Un dels elements que poden afavorir aquest ‘antiaging’ és el gastronòmic. I per aquest concepte una de les restauradores més influents i cotitzades de la cuina catalana, Carme Ruscalleda, presenta en el llibre ‘Receptes antiaging’ un recull de receptes dels nostres avis cuinades amb les tècniques més capdavanteres. La xef del restaurant Sant Pau compte amb la col.laboració del seu fill, el també xef Raül Balam i per la part d’assessorament mèdic el Dr. Manuel Sánchez, director del servei d’Antiaging de la Clínica Planas.

EL LLIBRE

Totes les receptes incloses en aquest volum publicat per l’Editorial Columna, són d’execució fàcil i estan tècnicament ben detallades. Hi trobarem una llista de productes de temporada en forma de calendari d’aliments frescos per encarar la vida amb una alimentació saludable, saborosa, plaent i amb valors antiaging. Les 72 receptes incloses en el llibre estan basades en el menú que ofereix el xef Raül Balam en el seu restaurant ‘Moments’. Cada capítol correspon a un mes de l’any i inclou sis receptes: un aperitiu, un primer plat, un segon plat, postres i 2 divertiments.

Cada menú de ‘Receptes antiaging’ assegura la ingesta de tot el que el nostre organisme necessita, alenteix el procés d’envelliment i millora la qualitat de vida, tot això sense renunciar al sabor i la creativitat dels plats gurmet propis de la cuina de Carme Ruscalleda, i Raül Balam. Dins de cada capítol, el lector ha de saber que tots els ingredients utilitzats, les seves mesures, el seu ús durant una estació o una altra, la combinació d’uns aliments i altres i la seva forma d’elaboració ha estat molt pensat i meditat per seguir els fonaments d’aquesta filosofia. Afegir que el llibre inclou també un seguit de bons consells, regles bàsiques antiaging.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*