Inici Destacats El Rec.0 arrenca amb milers de visitants la seva edició amb més...

El Rec.0 arrenca amb milers de visitants la seva edició amb més ‘pop-up stores’

COMPARTIR

Les botigues efímeres del Rec.0 han obert aquest dimecres a les deu del matí, però molt abans ja hi havia cues de gent esperant per accedir a l’interior. El secret del Rec.0, a banda de grans marques a preus més assequibles, és, per sobre de tot, el seu escenari: el barri del Rec d’Igualada, on aquests dies el treball de les adoberies conviu amb un batibull de visitants.

Moda, cultura, gastronomia i patrimoni. Aquests són els pilars de la 20a edició del festival Rec.0 que, fins dissabte al vespre, acollirà un centenar de marques repartides per cinc grans zones del barri del Rec d’Igualada. Una de les organitzadores de l’esdeveniment, Marina Iglesias, ha explicat que en aquesta edició s’han recuperat 65 fàbriques antigues per reconvertir-les en botigues efímeres i ha celebrat que, enguany, s’hagin incorporat noves grans marques.

El Rec.0 però, també té un espai per a joves dissenyadors per als qui, participar al festival, representa una gran oportunitat. És el cas de la Vanessa Vila, dissenyadora i propietària de la botiga Micuxú de Solsona, que aquest és el segon cop que participa al Rec. «Per nosaltres és una gran finestra. Aquí ens podem donar a conèixer a molta gent», ha explicat.

També és el cas del jove dissenyador igualadí, Xavier Grados, guanyador del concurs Rec.0/080, que gràcies al Rec, ha pogut mostrar el seu món creatiu i de treball, especialment, amb la pell i el punt.

Un festival de música

Com en les anteriors edicions, el festival compta també amb una oferta cultural paral·lela amb més d’una vintena d’activitats culturals gratuïtes, com concerts, presentacions de llibres, recitals de poesia, dansa i tallers infantils que es duran a terme en els diversos escenaris i espais del circuit.

La plataforma Airbnb també al REC.0

Com a novetat, aquesta edició incorpora també l’assessorament de professionals a les compres. A través de la plataforma Airbnb, es podran reservar experiències liderades per experts ‘personal shoppers’ que orientin els visitants sobre quina botiga es pot comprar, què li queda bé o com s’ha de portar.

La 20a edició del Rec és la més gran de la història. La pròxima servirà per celebrar els 10 anys d’un festival que converteix el barri del Rec d’Igualada en un gran aparador de moda.

Estefania Escolà / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*