Inici Política Raül Romeva assegura a Igualada que Europa no nega el dret de...

Raül Romeva assegura a Igualada que Europa no nega el dret de Catalunya a ser un Estat independent

COMPARTIR

El conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, va ser el passat dijous 11 de maig a Igualada per contestar a la pregunta “Com es veu el procés des d’Europa?”. En la xerrada, organitzada per Òmnium Anoia i amb duescentes persones de públic, Romeva va assegurar que tenen un mandat, fer el referèndum, i que molta gent d’ideologies diferents s’han unit amb el propòsit de posar les urnes i que res, ni ningú, ho impedirà.

Segons el conseller, el referèndum és una qüestió de dignitat democràtica com a resultat d’anys de mobilitzacions massives i de diversos intents de dialogar amb l’Estat Espanyol. Romeva va dir que som on som perquè els principis fonamentals del franquisme, després de quaranta anys dictadura i quaranta més des de l’inici de la transició, encara són ben vius i que no tenim altra opció que fer, aquest setembre, un referèndum per decidir què volem ser.

Europa no negarà a Catalunya entrar a la UE

Sobre la feina que està fent la conselleria, Romeva digué que estan explicant el moment polític arreu del món, ja que molts cònsuls de diferents països hi estan interessats, i que internament cal seguir debatent com volem el nou país. Segons l’exeurodiputat ecosocialista, la independència no és només legítima sinó que també possible i que cap Estat d’Europa negarà a Catalunya la possibilitat d’esdevenir un Estat independent.

Raül Romeva afirmà que, en política internacional, s’aplica sempre la prudència i que, fins que no s’hagi celebrat el referèndum, ningú entrarà a valorar la possibilitat de Catalunya d’entrar a la Unió Europea però que, en cas de guanyar el Sí, que ningú voldrà deixar escapar una potència econòmica com la catalana.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*