Inici Societat Ramon Torra dona a la biblioteca d’Igualada el seu fons sobre aeromodelisme

Ramon Torra dona a la biblioteca d’Igualada el seu fons sobre aeromodelisme

COMPARTIR

El forner, informàtic i aeromodelista autodidacta Ramon Torra (Igualada, 1947) ha fet el donatiu les seves memòries relacionades amb el món de l’aeromodelisme a la Biblioteca Central d’Igualada. Aquestes memòries, publicades per capítols a la revista d’aeromodelisme nacional «Aerotec», parlen d’un món fascinant que a Igualada va comptar amb un bon nombre d’adeptes aglutinats al Club Aeromodelista d’Igualada. Aquesta entitat va ser fundada per Magí Vivó, Jaume Valldaura., Josep M. Rota, Antoni Gispert, Francesc Copoví, Jaume Majoral i Jaume Carbonell, a més de Ramon Torra. Durant més de 40 anys aquest igualadí es va dedicar a dissenyar i construir tot tipus de models, motors i components.

Així Ramon Torra, fill de forners i informàtic de professió, té entre els seus mèrits la construcció de l’aeromodel més gran de l’estat espanyol, el Súper Maxi, l’any 1976; i la Pitts Torra, un model acrobàtic a escala 1/2. A part de les seves fites en aquest camp també va destacar com a gran ciclista (va ser campió d’Espanya de velocitat en pista i preseleccionat per als Jocs Olímpics de Munich el 1972) i per ser el creador d’un software informàtic, Glucosa Controls, per controlar les dosis diàries d’insulina dels diabètics, malaltia que ell pateix des dels anys 90.

El donatiu de Ramon Torra inclou els números de la revista especialitzada «Aerotec», en què va estar col·laborant periòdicament amb la secció «Aeromodelismo vintage» i altres articles que va publicar a la revista «RC Model». Aquest volum de memòries es catalogarà i passarà a formar part de la Col·lecció local de la Biblioteca, amb exemplars disponibles per al préstec. Concretament, aquest tipus de documents passen a enriquir l’arxiu de la Biblioteca de la Memòria, que ja compta amb més d’un centenar de documents cedits per igualadins i anoiencs, entre cartes, dietaris, manuscrits, etc.

FER UN COMENTARI

*