Inici Destacats La Rambla Sant Isidre d’Igualada, només per a vianants de forma indefinida

La Rambla Sant Isidre d’Igualada, només per a vianants de forma indefinida

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada vol ampliar les terrasses de bars i restaurants allà on sigui possible i posar en marxa de forma progressiva les zones blaves quan s’entri al nivell 1 de desconfinament. També es tancarà la circulació de vehicles a la rambla de Sant Isidre perquè sigui per a vianants i es convertirà la part central en un espai de terrasses. “Ateses les limitacions d’aforament, es mirarà de doblar l’espai de terrasses als llocs on sigui possible” i poder així generar activitat econòmica tot garantint que es compliran les mesures de seguretat i distàncies entre els clients, ha dit l’alcalde, Marc Castells. La setmana vinent es reprendran les obres a l’institut Badia i Margarit i es preveu que estiguin llestes per al curs vinent.

Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimecres, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat algunes de les mesures que es posaran en marxa a la ciutat en el moment en què es passi al nivell 1 de desconfinament. Ha anunciat que la rambla de Sant Isidre passarà a ser peatonal de forma indefinida. Només hi podran circular els vehicles per a càrrega i descàrrega –en horari restringit al matí- que abasteixen els establiments comercials i de restauració, a més de vehicles de serveis.

Aquesta reorganització s’inclourà en la nova regulació de les terrasses del conjunt de la ciutat per adaptar-se a la situació d’emergència sanitària. L’alcalde ha fet èmfasi en què es treballarà per doblar els espais de terrasses de locals i establiments ara que veuran limitat el seu aforament per les indicacions sanitàries. En aquest sentit ha recordat que l’ordre del Ministeri de Sanitat limita la reobertura al públic de les terrasses dels establiments d’hostaleria al 50% de les taules permeses fins ara i obliga a garantir la deguda distància física mínima de dos metres entre les taules.

Els establiments que ho desitgin poden sol·licitar a l’Ajuntament incrementar la superfície destinada a la terrassa i incrementar el nombre de taules, sempre respectant la proporció amb la superfície disponible. A més, s’autoritzen les reunions a les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració de fins a un màxim de deu persones per taula o agrupació de taules.

D’altra banda, ha detallat que quan s’entri al nivell 1 també es posaran de nou en marxa les zones blaves d’aparcament per afavorir la rotació dels estacionaments i la reactivació econòmica de les zones comercials.

També ha dit que confia que les mesures es podran prendre properament perquè la situació sanitària a la ciutat i al conjunt de la Conca d’Òdena està sota control. En referència al proper ple previst el 12 de maig, també ha informat que es crearan dues taules, una d’emergència social i una altra de reactivació econòmica, per treballar amb totes es forces polítiques mesures per abordar les conseqüències de la covid-19. La social estarà presidida per la primera tinenta d’alcalde, Carme Riera i l’econòmica, pel regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé.

Per últim, ha informat que les obres de construcció de l’institut Badia i Margarit es reprendran la setmana vinent i que tot indica que es podrà complir amb el calendari i tenir-ho a punt per al curs vinent malgrat el temps que s’han hagut d’aturar pel confinament.

Estefania Escolà/Lourdes Casademont – ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*