Inici Destacats Quinze alumnes es formen en soldadura amb el programa ReinMET

Quinze alumnes es formen en soldadura amb el programa ReinMET

COMPARTIR

Des de la setmana passada i fins a principis del mes de febrer, les quinze persones participants al curs de Soldadura del projecte ReinMET realitzen el mòdul de formació genèrica, una formació que els capacitarà en els elements i continguts essencials d’un dels sectors industrials més potents a la comarca.

Amb aquesta formació podran adquirir uns coneixements prou sòlids sobre el llenguatge i els elements bàsics del sector del metall que els permetran especialitzar-se més específicament en l’àmbit de la soldadura, coneixent els tipus de materials existents i els seus usos, aprofundint en la metrologia i en la interpretació de plànols i formant-se en la preparació de peces per a la soldadura i els seus principals procediments.

La segona fase d’aquesta formació inclourà un mòdul de soldadura en què es realitzaran les operacions bàsiques que porta a terme el personal tècnic del sector que es dedica a aquesta branca de la mecanització o del manteniment.

Una de les fases més estratègiques d’aquest projecte serà el període de pràctiques que l’alumnat del programa realitzarà en diferents empreses locals, unes 100 hores d’implicació directa que els permetran complementar la formació adquirida amb coneixement i contacte directe amb el sector, per acabar integrant-se com a treballadors en el sector metal·lúrgic.

Contacte directe amb l’empresa: Post-Venta Carreras

Per descobrir la realitat empresarial i les aptituds i actituds que tenen un pes important en el sector industrial, així com per conèixer de primera mà una de les empreses referents a la comarca, els alumnes van comptar, a finals de desembre, amb la intervenció d’Àlex Carreras, gerent de Post-Venta Carreras, que els va traslladar el seu punt de vista a l’hora d’afrontar una recerca de treballadors o candidats, així com els valors i les competències essencials que cal tenir en compte.

ReinMET, una aposta per la capacitació en el sector metal·lúrgic

El programa ReinMET permet capacitar futures persones treballadores que es puguin dedicar al sector del metall, un dels principals sectors industrials de la comarca de l’Anoia, amb un volum molt important d’empreses, treballadors i facturació. Aquest programa tindrà una segona convocatòria enfocada, ja no a la soldadura, sinó a la iniciació al Manteniment Industrial, la Mecanització i la Pneumàtica i Hidràulica.

Aquest programa el promouen la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), amb el suport de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

*