Inici Societat Quim Torra visita Igualada i anuncia 1,5 milions d’euros en ajuts pel...

Quim Torra visita Igualada i anuncia 1,5 milions d’euros en ajuts pel comerç de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

La primera visita institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, des de l’inici de la pandèmia ha estat aquest dilluns a Igualada, que va patir amb la resta de la Conca d’Òdena el brot de coronavirus més important de tot Catalunya, amb una elevada taxa de mortalitat.

La seva visita ha servit per concretar un pla específic per a la recuperació econòmica d’aquest territori, que és el va patir una restricció de mobilitat més gran, ja que el dia 13 de març, quatre dels set municipis de la Conca van ser tancats perimetralment i, fins al 6 d’abril, durant tres setmanes, no es va permetre ni l’entrada ni la sortida de la zona.

El pla presentat per Torra es concreta en tres mesures. D’una banda, una subvenció a fons perdut d’1,5 MEUR pel comerç dels quatre municipis que van patir el confinament perimetral. Aquest ajut s’atorgarà directament a la Mancomunitat de Municipis de la Conca d’Òdena, que és qui gestionarà els ajuts directes sense necessitat de demostrar un descens de la facturació. En concret, aquesta subvenció es distribuirà en tres grans àmbits: empresaris i autònoms, associacions i administracions.

Per altra banda, el president també ha anunciat que, en la propera convocatòria d’ajuts a la indústria, s’introduirà un criteri territorial per compensar el major impacte patit pels municipis de la Conca d’Òdena i el seu entorn.

Per últim, Torra ha concretat que es destinaran 2 MEUR per a la construcció de la Facultat de Ciències de la Salut, que s’ubicarà al costat del Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut ‘4DHealth’ i que portarà, segons càlculs de l’Ajuntament, uns 1.000 estudiants cada any. A més, properament, l’Hospital d’Igualada serà també Hospital Universitari.

Amb tot aquest paquet d’ajudes, Torra descarta demanar que la regió sigui declarada zona catastròfica. El president ha agraït el suport de tota la ciutadania i dels professionals sanitaris que van estar en la primera línia durant el brot de coronavirus de la Conca d’Òdena.

De la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha valorat molt positivament tot el paquet d’ajudes anunciat pel Govern. “Per primera vegada, sentim que el Govern està al nostre costat i n’estem orgullosos. Tots aquests ajuts seran la punta de llança pel rellançament d’un territori que es destacarà per ser dels primers que se’n surten”, ha assegurat.

Exigir una solució pels treballadors de fora de la Conca

El president ha recordat que els treballadors afectats pel confinament perimetral de la Conca d’Òdena que viuen fora de la zona, però treballen dins, continuen pendents d’una solució que justifiqui els dies que no van poder accedir al seu lloc de feina. En aquest sentit, ha explicat que serà ell qui, personalment, traslladarà a l’Estat que es resolgui la problemàtica.

Estrictes mesures de seguretat e higiene

El president s’ha reunit amb els alcaldes de la Conca d’Òdena, amb representants del teixit empresarial i social, i del Consorci Sanitari de l’Anoia, que gestiona l’Hospital d’Igualada.

Totes les reunions s’han fet amb les més estrictes mesures de seguretat e higiene. Amb mascareta i respectant les distàncies de seguretat. Cada cop que s’ha buidat la sala, s’ha desinfectat, i també el micròfon dels periodistes cada vegada que han formulat una pregunta.

Gemma Aleman / Nia Escolà – ACN

5 COMENTARIS

  1. 1,5 millones? que salao el presidente jaja quedaos bien con la noticia que jamás volveremos a ver otra noticia sobre este millón y medio de euros.

FER UN COMENTARI

*