Inici Destacats Quatre joves promeses s’entrenen al Centre d’Alt Rendiment del Parcmotor de Castellolí

Quatre joves promeses s’entrenen al Centre d’Alt Rendiment del Parcmotor de Castellolí

COMPARTIR

El Centre d’Alt Rendiment Circuit Parcmotor, a Castellolí (Anoia), ha engegat un nou curs d’entrenament i formació amb quatre joves promeses del motor. És el segon any consecutiu que Circuit Parcmotor du a terme el seu programa d’alt rendiment inclòs en els programes de promoció de talent Road to Moto GP TM de Dorna Sports, empresa multinacional organitzadora del Campionat de Moto GP. El centre anoienc és l’únic a Catalunya i dels pocs a tot el món amb aquesta distinció.

Des de l’1 de març fins el proper mes de novembre, quatre joves rebran entrenament i formació acadèmica a les instal·lacions de Circuit Parcmotor, que compta amb una pista de velocitat de més de 4.000 metres, una gran àrea off-road i l’edifici del Campus Motor Anoia -on es realitzen tot tipus de formacions-, entre d’altres. Compaginaran tres matins a la setmana d’entrenament en diverses disciplines de motociclisme -motocròs, dirt track i flat track, trial i velocitat en asfalt- amb un programa acadèmic de 350 hores anuals acreditat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a través de l’Escola Tècnica de Girona. Entre d’altres, se’ls imparteixen classes d’idiomes (anglès i espanyol), mecànica, telemetria, psicologia de l’esport o seguretat.

Aquest programa de formació integral permet als quatre joves, d’origen estranger -dos japonesos i dos indonesis-, disposar d’un visat d’estudiant i tenir cobertura legal i jurídica durant el temps que resideixen a Catalunya per entrenar-se. A més, els pilots reben una àmplia cobertura mèdica gràcies a un acord amb Icatme Dexeus, institut liderat pel doctor Xavier Mir.

Dos dels pilots que formen part del programa ja competeixen al campionat de Moto 3, dins l’equip Honda Idemitsu, amb només 16 anys. Resideixen a Barcelona i realitzaran la seva formació acadèmica al Centre d’Alt Rendiment Circuit Parcmotor. Un tercer pilot, també de 16 anys, estudiarà i s’entrenarà a Castellolí, i a petició de la família viurà en una residència universitària a Barcelona; i el quart pilot del programa és un nen indonesi de només 8 anys d’edat -que encara no ha viatjat a Catalunya-, el qual residirà en un pis a Igualada amb el seu pare mentre completa l’escolarització i els entrenaments a Castellolí.

L’objectiu del programa és, segons explica el director de Circuit Parcmotor, Ton Pons, “abordar el pilot en la seva globalitat. Volem millorar les condicions d’entrenament d’aquests joves pilots per millorar els seus resultats, però no ens preocupem només de què fan a les curses els caps de setmana, sinó també de la seva vida entre setmana i del seu creixement personal: els assegurem l’escolarització, la regularització de la seva situació al país i una cobertura mèdica excel·lent, així com unes instal·lacions immillorables per al seu entrenament i tot un seguit de serveis que complementen la seva estada aquí”.

Entre d’altres, les joves promeses del motor compten amb servei de nutrició, fisioteràpia, mentoratge, lloguer de motos i bicicletes, etc. A banda, també poden interactuar amb altres pilots que fan ús de les instal·lacions de Circuit Parcmotor: els divendres, per exemple, es fan portes obertes de l’àrea off-road -prèvia reserva-, de manera que qualsevol pilot pot entrenar-hi compartint pista amb altres joves motociclistes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*