Inici Societat Quatre centres de l’Anoia participen en un pla contra l’assetjament escolar

Quatre centres de l’Anoia participen en un pla contra l’assetjament escolar

COMPARTIR
Alumnes de l'escola Joan Maragall de Vilanova del Camí, que han elaborat un vídeo per sensibilitzar al voltant de l'assetjament escolar.

Dues escoles i dos instituts de la comarca de l’Anoia han estat seleccionats pel Departament d’Ensenyament per formar part del nou programa #aquíproubullying, per prevenir i aturar l’assetjament escolar. En aquest pla l’alumnat serà un element clau per detectar possibles casos de bullying als espais als quals els adults no tenen accés, com ara el pati o WhatsApp.

Més ciberassetjament

Segons l’enquesta de convivència feta l’any 2016 pels departaments d’Interior i d’Ensenyament als centres educatius d’educació secundària, l’assetjament ha disminuït lleugerament (mig punt percentual respecte a l’edició del 2011), però en canvi ha augmentat l’ús dels mitjans digitals.

El pla de la Generalitat té l’objectiu de posar fi a tots els tipus d’assetjament i s’ha engegat el programa #aquíproubullying, que implica 140 escoles i instituts arreu del país. Dels seleccionats, un 25% són privats concertats i un 75% són centres públics, del quals un 65% són de secundària. El programa té una durada de dos cursos. Durant el primer curs els centres rebran formació i acompanyament per elaborar un projecte específic per a cada centre, i durant el segon curs l’implementaran i l’avaluaran. Amb aquest pla es vol implicar tota la comunitat educativa, especialment els alumnes, que formaran “equips guaites” per a l’educació secundària i “equips per la convivència” a primària. Es tracta que l’alumnat sigui els ulls de mestres i pares en espais on els adults no hi són, com ara els espais de lleure i les xarxes socials. Per aconseguir-ho es formarà estudiants i famílies.

Els centres que participen en el programa són, en el cas de l’Anoia, l’escola Antoni Gaudí de Santa Margarida de Montbui, el col·legi Escolàpies d’Igualada, i els instituts de Vallbona d’Anoia i de Capellades.

Alumnes de 6è de l’Escola Joan Maragall de Vilanova del Camí fan un vídeo contra el ‘bullying’

Els alumnes de 6è de l’escola Joan Maragall han participat al concurs “Equipo Repsol busca cole” elaborant un vídeo per col·laborar amb la campanya contra el bullying. Dels 10 vídeos més votats l’organització escollirà quina escola serà visitada pels millors pilots del món: Marc Márquez, Toni Bou, Dani Pedrosa, Takahisha Fujinami i Jaime Busto.

L’alumnat de l’Escola Joan Maragall ha triat un missatge molt senzill i directe: l’assetjament a un company d’escola es pot donar a qualsevol pati, de qualsevol escola i per evitar-ho la resposta ha de ser activa: posar-se en el lloc de l’altre i sobretot no ser-ne còmplices, ni quedar-s’ho mirant.

Molestar a un company, menysprear-lo, riure’s en, aïllar-lo… són les formes de bullinyg que han il·lustrat en imatges que els mateixos alumnes han escenificat per gravar aquest vídeo on el missatge clau contra el bullying és negar-se a participar de l’abús cap a un altre company.

Des de l’escola van demanar durant la setmana passada donar-los un cop de mà tot votant el vídeo en l’enllaç de la pàgina Box Repsol, seguint la ruta Zona Fan i després la secció “Repsol busca cole”.

https://www.boxrepsol.com/es/zona-fan/equipo-repsol-busca-cole-2017/galeria/?id=59

M. Vicente – El Punt Avui / Infoanoia

FER UN COMENTARI

*