Inici Societat Pujalt celebra el cap de setmana un memorial per recordar Antoni de...

Pujalt celebra el cap de setmana un memorial per recordar Antoni de Solà

COMPARTIR

Els propers dies 12 i 13 de novembre tindrà lloc a Pujalt el 2n Memorial Antoni de Solà que va morir  l’11 de novembre de 2020 en un accident de trànsit.

En l’acte de comiat que es va fer el 18 de setembre de l’any passat, família, alguns veïns i amics van proposar fer un acte anual en memòria de l’Antoni, per recordar i seguir actualitzant els diferents camps que ell va treballar i incentivar durant els anys al capdavant del municipi: energies renovables, turisme, memorial de la Guerra Civil, observatori, música, cultura, tradició, estalvi energètic, pagesia, recuperació del cultiu del cigronet…, mirant de connectar-ho amb l’actualitat; sense oblidar la part festiva amb música amb tast de productes de la zona i la part d’activitat; tot ells elements que sempre han estat i son presents a les activitats del municipi.

Medi ambient, música, tast i BTT, un cap de setmana pel record

Enguany el Memorial consistirà en un acte “acadèmic”, que es portarà a terme el dissabte 12 de novembre a partir de les 18h a l’Observatori de Pujalt, a l’edifici del Parc Astronòmic, amb una xerrada  sobre el Canvi climàtic, a càrrec del conegut meteoròleg Tomàs Molina, amb una introducció i repassada de dades meteorològiques de la zona, de la mà de l’Albert Borràs, director de l’Observatori.

Simultàniament, a l’observatori meteorològic tindrà lloc un taller de manualitats amb materials de reciclatge per al nens.

Seguidament, hi haurà una vetllada musical amb l’actuació d’amics i coneguts de l’Antoni que acabarà amb un mos.

Diumenge al matí, 13 de novembre, tindrà lloc un “Tast” de la Ruta del 5 pobles de Pujalt en BTT i BTT elèctrica, que s’iniciarà a Conill. Aquesta ruta també formava part dels seus projectes i hi estava molt il·lusionat. Per participar-hi cal inscripció prèvia (gratuïta) a ebikefriendscommunity@gmail.com . En cas de no tenir BTT, se’n podrà llogar a labacicleta.cat. Hi haurà una ruta llarga i una curta, perquè facilitar-ne la participació.

Recordem que Antoni de Solà havia estat alcalde de Pujalt durant  36 anys, i també president de l’Ateneu Igualadí, del Consell Comarcal de l’Anoia i del Consorci per a la promoció turística de l’Alta Anoia. Des dels seus diferents càrrecs sempre va treballar per estimular l’economia dels petits municipis, per revolaritzar els pobles rurals i la pagesia, per mantenir i respectar l’entorn, per facilitar la vida dels veïns, per la cultura, … i en definitiva pel País.

Es farà entrega d’un punt de llibre a tots els assistents. Tothom que ho desitgi i hi estigui interessat està convidat. Tot plegat és possible per la col·laboració desinteressada d’amics, veïns de Pujalt i amics de l’Antoni.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*