Inici Destacats La Pujada als Dipòsits aplega més de 800 participants

La Pujada als Dipòsits aplega més de 800 participants

COMPARTIR

Èxit rotund de participació a la 34a Pujada als Dipòsits que es va celebrar diumenge al matí a Vilanova del Camí en el marc de la Fira del Camí Ral. Joan Rosich de UEC Anoia i Yvette Camus del CAI popular van ser els més ràpids de la prova atlètica.

Més de 800 participants van fer petita l’esplanada del Dipòsit de ca l’Aromir. Un total de 183 atletes la van fer corrent, més de mig miler de caminaires la van fer de manera no competitiva i un centenar d’excursionistes van decantar-se per l’opció del tradicional canvi de senyera al pujol de La Guàrdia, que proposa cada any la Colla Excursionista de Vilanova del Camí.

En la prova atlètica, Joan Rosich Llorach, de UEC Anoia, va ser el més ràpid per 4t any consecutiu, amb un temps de 13’56”, seguit de Xavi Muñoz Gil que va pujar en 14’21” i de Lluís Vidal Buxeda que va fer un registre de 14’ 36”

En fèmines absolutes la més ràpida va ser Yvette Camus Mariño del CAI popular, amb un temps de 17’40” (47a de la general). El segon lloc, el va ocupar la jove atleta del CERRR, Laia Alonso Degràcia, amb 18’53”, seguida d’Iraida Llamas Hornillos del CatRunners amb un crono de 19’04”

L’aplec, un any més, va ser una festa, una reunió tradicional de corredors i caminaires que van omplir de gom a gom, l’esplanada del dipòsit per compartir la tradicional botifarrada popular.

Passades les 11:00 h es va fer l’entrega de premis que va anar a càrrec del  regidor d’Eports, Rafael Gabarri, del d’Urbanisme José Saucedo i del regidor d’ERC, Marc Bernáldez.

Els trofeus d’aquesta edició 2020 consistien en tradicionals càntirs de terrissa a més de les paneres de fira dels guanyadors absoluts.

A banda dels premiats per categories cal destacar la menció a l’atleta més jove Èrik Càceres de 8 anys i dels més veterans, Dolors Pujabet de 70 anys i Ernest Compte de 84. Tot un mèrit que l’organització els va reconèixer al final de la cursa.

La Colla Excursionista de Vilanova fa el tradicional canvi de senyera

La Colla va complir amb la tradicional sortida per anar al Pujol de La Guardia a portar una nova Senyera. A  les 8 del matí de diumenge un centenar de caminaires van sortir en direcció al turó i, un cop canviada la senyeravan cantar l’himne dels Segadors.

Després de fer-se la foto de grup, la colla inicia la baixada del turó, amb 267 esglaons que la faciliten, per sumar-se als participants de la pujada als dipòsits.

Homenatge a Josep Mateu

La propera sortida de la colla serà el proper 2 de febrer al castell de Vilademàger, a La Llacuna. Abans, aquest diumenge 19 de gener, faran una caminada molt especial per la colla excursionista vilanovina, en homenatge al seu company Josep Mateu.

A les 9:00 sortida a peu des del Restaurant Nou. Es farà una parada per esmorzar. A les 11:00 inauguració del monòlit que la Colla a col·locat en record d’en Josep. A les 12:30 arribada a Vilanova del Camí. Cal portar: calçat adient, aigua i esmorzar.

FER UN COMENTARI

*