Inici Cinema Puigdemont inaugura el nou cinema de l’Ateneu

Puigdemont inaugura el nou cinema de l’Ateneu

COMPARTIR

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va inaugurar, ahir, l’Ateneu Cinema, una sala cinematogràfica ubicada a l’edifici de l’Ateneu Igualadí amb què la ciutat recupera el cinema comercial després de gairebé tres anys del tancament de la darrera sala.

Puigdemont va felicitar la iniciativa igualadina, perquè han “superat un sotrac de què no totes les ciutats es refan”. El president hi va afegir que un cinema “és un equipament dels que fan ciutat, perquè aporten cohesió social i construcció cultural” i va lamentar que, tot i que “no tenim els recursos adequats per ajudar al teixit cinematogràfic”, el suport a la indústria és un dels objectius de país. El president de la Generalitat va estar acompanyat també per personatges de la saga Star Wars. Precisament, el nou film serà el que obri oficialment la sala el proper 16 de desembre.

La nova sala, de 129 butaques i equipada amb la darrera tecnologia, ha costat 250.000 euros, de què 200.000 han estat aportació municipal. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va dir: “No és una despesa; és una inversió en la cultura de la ciutat.” Castells també va reivindicar l’oci “com a factor de cohesió” i va expressar la vocació de la ciutat “de ser capital més enllà” del seu propi territori.

La presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, va destacar que la nova sala resol “una mancança” que tenien “com a ciutat”. La sala, que respecta elements ornamentals originals de l’edifici modernista en què s’ubica, “és un cinema únic que ens projecta al futur sense oblidar el passat”. Claret va destacar el pes del cinema
en les entitats i iniciatives que acull l’Ateneu, com són el cineclub, Òmnium Cultural, la Unesco i el Festival Zoom.

Campanya ciutadana

L’Ateneu Igualadí ha participat per completar el finançament de la sala i serà responsable de la seva gestió. L’entitat va fer, el 2015, una campanya de recollida de suports per fer una sala de cinema que va acabar sumant més de 5.000 signatures. La presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, espera ara que “la ciutat se’l faci seu”.

Solució a un “xoc emocional”

El gener del 2014, tancaven les portes els cinemes Kursal, una sala oberta el 1970 que es va transformar en multisala en els anys noranta. L’empresa ja no va voler assumir l’elevat cost de canviar al format de projecció digital, una dificultat que s’afegia al descens d’espectadors que havia anant patint l’establiment. El tancament va suposar per a la ciutat “un important xoc emocional”, segons l’alcalde, Marc Castells. Per això, el govern de la ciutat no ha renunciat mai a recuperar-lo. A principis d’aquest any, l’alcalde
igualadí assegurava que tenia sobre la taula propostes de tres inversors privats per obrir cinemes. Tot i això, ha hagut de ser l’Ajuntament qui assumeixi la inversió per retornar el cinema a Igualada. Alhora, l’Ajuntament del municipi veí de Santa Margarida de Montbui va obrir, el 2015, el complex cultural Mont-Àgora amb dos auditoris que funcionen també com a cinemes. Castells diu: “Sumarem energies” amb els cinemes de Montbui i Sant Martí de Tous.

Carles Puigdemont ha inaugurat el cinema de l'Ateneu Carles Puigdemont ha inaugurat el cinema de l'Ateneu Carles Puigdemont ha inaugurat el cinema de l'Ateneu Carles Puigdemont ha inaugurat el cinema de l'Ateneu Carles Puigdemont ha inaugurat el cinema de l'Ateneu

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*