Inici Destacats Publicat el llibre pòstum d’Antoni Dalmau sobre l’anarquisme barceloní

Publicat el llibre pòstum d’Antoni Dalmau sobre l’anarquisme barceloní

COMPARTIR

Òmnium Anoia ha programat diverses activitats per aquest mes de gener, i una de les més esperades és la presentació del llibre pòstum d’Antoni Dalmau L’anarquisme barceloní a l’inici del segle XX, una obra ja considerada el relat definitiu sobre el moviment anarquista a la ciutat de Barcelona en una època marcada per la lluita obrera, la violència, la repressió, la corrupció policial i les tensions socials.

L’acte tindrà lloc dijous dia 26 de gener a les 19h a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia –a la plaça del Rei d’Igualada- i comptarà amb la presentació de Salvador Oliva i les intervencions del director de l’editorial Base, Santi Sobrequés, i de la directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, Marta Vives. L’acte, organitzat per Òmnium Cultural, compta amb la col·laboració de la Llibreria Llegim…?, l’editorial Base i l’Arxiu Comarcal de l‘Anoia.

Assemblea d’Òmnium Anoia

Tots els socis de d’Òmnium Anoia –aproximadament 3.200 socis- estan cridats a participar a l’assemblea general de l’entitat el proper dimarts 24 de gener a les 19h a l’Ateneu igualadí. En el transcurs d’aquesta assemblea es presentarà la memòria d’activitats de 2022, es farà una renovació parcial de la junta territorial, i es sotmetran a votació el pla de treball i el pressupost per al 2023. La trobada comptarà amb una cloenda a càrrec de Rosa Olivé, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, i en acabar s’oferirà un refrigeri a tots assistents.

“17 raons per parlar català”, exposició a la seu d’Òmnium

Del 20 de gener al 17 de febrer es podrà visitar al local d’Òmnium Anoia (carrer de Santa Maria, 12) l’exposició «17 raons per parlar català», una mostra fotogràfica que recull el testimoni de 17 persones de diferents àmbits de la societat igualadina que, tot i que van néixer fora de Catalunya, han adoptat el català com a llengua d’ús habitual. L’objectiu de la iniciativa és combatre l’hàbit d’utilitzar el castellà amb persones desconegudes i animar la població a parlar el català amb naturalitat per tal que tothom, independentment de la seva procedència, pugui comunicar-se en aquesta llengua.

L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de 19 a 20.30 h. L’han organitzat Òmnium Anoia i el Consorci per a la Normalització Lingüística d’Igualada amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica d’Igualada.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*