Inici Destacats El PSC vol la retirada del Pla Director de la Conca i...

El PSC vol la retirada del Pla Director de la Conca i insisteix en la defensa de nou sòl a Can Morera

COMPARTIR

El grup municipal del PSC Òdena-Progrés mostra el seu acord amb la retirada del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO) que sol·licita el manifest presentat per les plataformes Per la Conca, Salvem Can Titó i Jorba Reflexiona presentat el 22 de novembre.

Francisco Guisado, regidor i portaveu de la formació socialista a l’ajuntament d’Òdena, recorda que en el plenari municipal celebrat el passat 4 de novembre, el PSC va mostrar el seu rebuig al PDUAECO després de la renúncia de Jorba a mantenir un sòl de promoció econòmica en el seu planejament. Per això, es mostra satisfet que aquestes plataformes ciutadanes estiguin d’acord amb el plantejament del PSC Òdena en afirmar que aquest pla director ja no té cap sentit després de que l’Ajuntament d’Òdena rebutgés requalificar sòl industrial a Can Morera, que l’Ajuntament de Vilanova del Camí es posicionés en contra del projecte de Can Titó i que el resultat de la consulta ciutadana de Jorba fos d’un 85% de la població en contra.

El PSC Òdena-Progrés es mostra contrari a alguns punts d’aquest manifest. Entre d’altres, Guisado assegura que la responsabilitat i les competències per desenvolupar un planejament urbanístic han de recaure exclusivament en el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. Per a això, cal que compti amb els millors tècnics que avaluïn les necessitats del territori per trobar la solució idònia per reactivar la seva economia.

El PSC manté la defensa de Can Morera

L’exalcalde socialista assegura que l’any 2009 “ja es va arribar a un consens per la construcció d’un polígon de gran format a Can Morera i que va quedar recollit en el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena (PDUCO) i en el Pla territorial parcial de les Comarques centrals (PTPCC)”. Aquest pacte va ser signat pel mateix Guisado en qualitat d’alcalde d’Òdena, pel llavors alcalde d’Igualada Jordi Aymamí, la família Singla com a propietària del terreny i el llavors President Delegat de l’Estat del Consorci de la Zona Franca, Manuel Royes, a més de tenir el suport de la resta d’alcaldes i regidors de la zona, així com dels agents econòmics i socials de la ciutat, empresaris i sindicats. Per tant, demana recuperar aquest document i desenvolupar-lo. Els socialistes obvien que Can Morera també va generar rebuig entre part de la ciutadania, exposat per la plataforma contra el Pla Director de la Conca d’Òdena.

Per al cap de l’oposició d’Òdena el projecte de Can Morera “suposa una forta empenta per reactivar l’economia de la Conca d’Òdena ja que és l’única opció que, per les seves característiques i dimensions, pot albergar un projecte d’indústria 4.0 que permeti liderar la transformació digital. A més, significarà una forta empenta per reactivar l’economia de la Conca d’Òdena, alhora que serà un focus de creació d’ocupació i formació pels joves de l’Anoia”.

Guisado reitera la necessitat de redactar un pla “que vagi estretament lligat a la creació de projectes concrets i viables i aposti per una indústria de futur que sigui una alternativa real per reactivar l’economia de la Conca d’Òdena”. El regidor del PSC reclama que cal prioritzar l’interès general i apostar per fer una promoció econòmica de futur que doni resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania. A més, incideix en que “cal garantir la creació de llocs de treball de qualitat i aportar oportunitats laborals als joves de la regió, que actualment marxen de l’Anoia en busca de llocs de feina en els sectors punters”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*