Inici Destacats El PSC de La Torre recrimina la falta de planificació en les...

El PSC de La Torre recrimina la falta de planificació en les inversions

COMPARTIR

A la darrera Junta de Portaveus es va conèixer la intenció d’asfaltar una pista forestal d’uns 370m que uniria el nucli del Xaró amb el centre de la Torre de Claramunt. L’import inicial d’aquesta operació es preveu que sigui d’uns 62.000 euros. La portaveu del PSC, Carla Suárez, va ser molt  taxativa en la seva intervenció tan en la Junta com en el Ple, mostrant la seva disconformitat al respecte. “No es pot decidir invertir diners en una actuació que no estava prevista, ni anunciada ni consensuada amb els veïns, restant per fer altres que ja estaven calendaritzades i que pel COVID, es van deixar sense fer. No entem aquest canvi de preferència sense cap motivació sòlida. Existeix una carretera que ja uneix aquests dos nuclis, en bon estat i a escassos metres del camí que actualment es vol asfaltar. Aquesta nul·la planificació, i excés d’asfalt està deixant sense vegetació l’entorn que tant estimem, incidint en les espècies autòctones que hi habiten. Recordem que hi ha nuclis de la Torre sense connectar per anar a peu, la prioritat hauria de ser principalment aquesta”.  Els veïns de la zona que no han sabut d’aquesta iniciativa fins que no han vist les fites en l’arbrat, prevenen iniciar una campanya de recollida de signatures i mobilitzacions per tal que el Consistori consideri aquesta actuació.

El govern de l’Ajuntament de La Torre de Claramunt defensa la decisió

El govern de l’Ajuntament de La Torre (Junts per la Torre) ha contestat a la crítica que el partit del PSC ha fet pública per la decisió d’asfaltar el camí que uneix El Xaró amb el nucli de La Torre. Segons els socialistes “l’excés d’asfalt està deixant sense vegetació l’entorn que tant estimem”. Per la seva banda, Junts contesten que “No fer-ho és d’una profunda irresponsabilitat. Tenint en compte que entre aquests vials hi trobem barreja de paisatge de camp de conreu i superfície forestal descuidada. L’arranjament d’aquests vials assegurarà el pas dels vehicles per l’extinció d’incendi i garantirà les distàncies de seguretat de la vegetació respecte el camí”. L’alcalde, Jaume Riba, ha estat contundent i ha dit que “ dir que aquestes actuacions fem mal a la biodiversitat és d’un desconeixement brutal del entorn i negar-se a fer les coses com calen o com recomana el sentit comú”.

A la crítica de manca de previsió i improvisació, Junts per La Torre ha explicat que en els darrers anys han prioritzat aquestes interconnexions urbanes pel trànsit de veïns i de vianants. Ho van fer en el seu moment entre Pinedes i la Font del Bosc (Mediona), Pinedes i Espoia per la carretera o per la sortida del carrer Josep Tarradellas a l’escola Torrescasana, o la connexió de Vilanova d’Espoia amb Can Paixano (Mediona) i “així ho seguirem fent com ens vam comprometre en el nostre programa electoral del 2019” – ha declarat Jaume Riba.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*