Inici Destacats El PSC es reivindica com l’única solució per a Catalunya en un...

El PSC es reivindica com l’única solució per a Catalunya en un acte a Vilanova del Camí

COMPARTIR

El PSC anoienc ha culminat aquest dissabte la seva campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. Ho ha fet en una de les seves places tradicionalment fortes, com és Vilanova del Camí, i amb la participació d’Idoia Mendia, Secretària General dels Socialistes del País Basc i candidata a Lehendakari a les darreres eleccions, que no ha trigat a reivindicar que va ser un socialista, Patxi López, “qui va canviar l’Euskadi del lehendakari Ibarretxe, que ens va dividir i volia separar-nos entre bons i mals bascos”.

Un clar paral·lelisme amb la situació catalana, on els darrers governs “s’han embolicat amb les banderes per tapar la mala gestió”, segons Mendia, que reivindica el vot al PSC “perquè torni el seny a Catalunya”. La representant dels socialistes bascos, que subtituia la presència prevista inicialment de Patxi López, assegura que “la batalla del 21-D és la de tots els espanyols” i es dirigia als assistents que omplien el Casal d’avis vilanoví dient que els independentistes “us han enganyat”.

L’alcaldessa del municipi, Noemí Trucharte, va obrir l’acte reivindicant que el PSC “té la solució, buscant el diàleg i l’acord”, entre “un bàndol que ens porta al precipici i a la ruina i l’immobilisme del PP i Ciutadans”.

Anna Balletbó reivindica la transició i el règim del 78

La històrica diputada Anna Balletbó, que va representar el PSC al Congrés dels Diputats durant dues dècades, ha tornat de forma simbòlica a les llistes socialistes “perquè mai havia vist una situació tant greu al país”. Balletbó va culpar els partits independentistes d'”explicar fantasies” i de tenir l’habilitat “immoral per enfrontar-nos” amb l’ajuda de TV3, que “s’ha convertit en un instrument d’adoctrinament”.

Anna Balletbó va reivindicar el règim del 78 “amb molt orgull” i recordava que “vaig robar als meus fills hores de dedicació per al progrés de tothom, i no permetré que ara acabin amb això”. Balletbó va recordar com va viure el cop d’estat del 23-F i va ser evacuada, embarassada, per una de les finestres del Congrés. La proclamació de la Repúblicana Catalana, per a l’exdiputada socialista, també ha estat un cop d’estat: “no anaven armats, però s’ha carregat la legalitat amb una minoria de vots”.

“Miquel Iceta és l’únic capaç de tirar endavant aquest repte”, segons Balletbó, que es pregunta “què sap Inés Arrimadas de Catalunya?” i assenyala que “mai parla en català al Parlament de Catalunya”. Després de dir que “no me n’acabo de refiar”, Balletbó va recordar que “en el fons és la dreta, que té prioritats diferents”.

“Retorn a la cohesió social”

L’acte també ha volgut animar els assistents a votar “massivament” el PSC el proper dijous per fer possible l’entrada de l’igualadí Jordi Riba al Parlament. El regidor igualadí ocupa el 19è lloc de la llista per Barcelona i assenyala la “fractura social” com el principal greuge del procés que el PSC vol resoldre recosint “la cohesió social, la virtut de Catalunya de ser un sol poble, per fer créixer el país tots junts”.

Riba defensa que, després de “resoldre la situació i curar ferides”  cal posar novament “al centre del debat les qüestions que afecten els ciutadans, com les llistes d’espera en sanitat o els barracons en els que estudien molts infants aquí mateix, a Vilanova del Camí”.

Jordi Riba marca distàncies amb la resta de forces constitucionalistes i assegura que “no dona igual votar PSC que votar la dreta”, perquè “darrera del debat nacionalista ha interessat no parlar de les diferències entre dreta i esquerra”.

Una televisió japonesa, seguint la situació política catalana

L’acte electoral dels socialistes a Vilanova del Camí va comptar amb uns convidats singulars, a més dels polítics i les persones majoritàriament grans que formaven l’auditori del Casal d’avis. Un equip d’una televisió japonesa seguia l’exdiputada Anna Balletbó en el marc d’un reportatge que pretén explicar a partit de diferents testimonis la situació política a Catalunya.

FER UN COMENTARI

*