Inici Destacats El PSC recupera la lluita per l’alcaldia de la Llacuna amb una...

El PSC recupera la lluita per l’alcaldia de la Llacuna amb una candidatura liderada per Pep Gorgori

COMPARTIR

El periodista i musicòleg Pep Gorgori encapçalarà com a independent la candidatura de Sumem per La Llacuna a les properes eleccions municipals del 28 de maig. D’aquesta manera, el PSC recupera la presència en el poble, on no hi presentava candidatura des de l’any 2003. El candidat explica que ha decidit encapçalar la llista per “contribuir a un canvi que porti a La Llacuna un lideratge del segle XXI, obert, participatiu, proper, amb estratègies clares a curt, mig i llarg termini”, i establir “un govern que escolti, que decideixi i actuï pensant en les necessitats de La Llacuna i les de totes les persones que hi viuen”.

Sumem per La Llacuna està mantenint contactes amb totes les persones que s’estan interessant per fer les seves aportacions, donar el seu punt de vista sobre les qüestions que cal resoldre amb més urgència i participar en la implantació d’una nova governança i una nova manera d’abordar els problemes de la població. Gorgori ha explicat que, fruit d’aquests contactes, ja s’han establert les prioritats fonamentals, que “passen per temes com l’abastiment i la salubritat de l’aigua, la seguretat, el manteniment urbà i la implantació de les energies renovables”. Pel que fa a aquesta última qüestió, el candidat ha destacat que «l’Ajuntament ha de recuperar el funcionament d’una instal·lació tan pionera i icònica com el molí eòlic, que va ser dels primers que es van provar a la Península, i s’ha d’implicar activament en iniciatives que fins ara han estat ignorades i que serien clarament beneficioses per a la butxaca dels llacunencs i llacunenques, com la creació d’una comunitat energètica per abastir-se d’energia solar”.

Musicòleg i periodista

Nascut el 1977, el Pep Gorgori és musicòleg i periodista, i Master en Gestió Cultural i Polítiques Culturals per la Universitat de Londres (Goldsmiths College). Ha dut a terme una intensa tasca en el terreny de la comunicació en els darrers 25 anys, a la qual cal afegir l’activitat en el camp de la recerca musicològica. Des de fa una dècada, es dedica en exclusiva a la comunicació especialitzada en música clàssica i a la investigació. Com a periodista, és director del programa L’Hora Clàssica de Ràdio4 (RNE) i col·laborador habitual de Radio Clásica i la Cadena SER, així com redactor especialitzat i crític musical del diari ABC a Catalunya. En el terreny de la musicologia, actualment està enllestint la seva tesi doctoral i ha presentat les seves recerques en diversos congressos nacionals i internacionals, incloent-hi el de la International Musicological Society celebrat a Atenes l’any 2022.

Abans d’establir-se a La Llacuna, ha viscut a Barcelona, Madrid i Londres, on va treballar amb l’Orchestra of the Age of Enlightenment. En el camp de la comunicació política, ha treballat al Parlament de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració, a més d’oferir assesoria a institucions com l’Ajuntament de Barcelona i el Govern Balear. També ha impartit masterclasses sobre comunicació, recerca i gestió cultural a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), la Universitat de Barcelona, la Universitat Ramon Llull, la Universidad Complutense (Instituto Complutense de Ciencias Musicales), la Universidad Pablo de Olavide i la Universidad San Pablo-CEU.

El candidat de Sumem per La Llacuna està vinculat a la població des de fa dues dècades, ja que la seva parella hi té una segona residència des d’en fa 25. Durant aquestes dues dècades, tots dos van somiar sovint en deixar Barcelona i traslladar-se a viure a La Llacuna. Al 2018, la situació familiar els va permetre començar a pensar seriosament en la mudança, que la pandèmia va acabar endarrerint. Està orgullós de ser veí del poble des d’abril de 2022 i ja s’ha involucrat en les activitats del CELL, el Centre Excursionista, la Missa de Pastors i s’ha implicat en iniciatives per reclamar la millora de la seguretat i el manteniment urbà. “Encapçalar com a independent la llista electoral de Sumem per La Llacuna per a les properes eleccions municipals del 28 de maig és tot just un pas més en aquesta voluntat d’aportar al poble que estimo allò que penso que puc oferir-li”, assegura Pep Gorgori.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*