Inici Política El PSC presenta al·legacions a l’ampliació del sòl industrial del Pla de...

El PSC presenta al·legacions a l’ampliació del sòl industrial del Pla de la Masia d’Òdena

COMPARTIR

El PSC Òdena Progrés ha registrat les al·legacions al Pla Especial Urbanístic d’Iniciativa Particular (PEUIP) per modificar el sòl del Pla de la Masia. El document presentat per Oriol Almiron, regidor del partit socialista a l’ajuntament d’Òdena, consta de sis punts on es desgranen “totes les incoherències i irregularitats en les que ha concorregut l’Ajuntament a l’hora d’iniciar el procediment”, segons un comunicat dels socialistes. Aquest PEUIP, que va ser aprovat per la Junta de Govern Local de 2 de desembre de 2021, té com objectiu modificar part del sòl del Pla de la Masia de sector urbanitzable no delimitat a sector industrial per ampliar la industria Vallés Soriano.

En les al·legacions, el PSC Òdena Progrés assegura que no s’han complert els terminis a l’hora de fer pública la documentació del Pla Especial Urbanístic i que les parts interessades han estat informades abans que la població. A més, denuncia que als veïns del Pla d’Òdena, tot i ser els més propers a la indústria, no se’ls han considerat part afectada i se’ls ha negat la comunicació de l’aprovació inicial del PEUIP i, per tant, la possibilitat de presentar al·legacions.

Entre d’altres irregularitats assenyalades pel PSC, “en el PEUIP no s’ha justificat l’existència d’activitat prèvia ni l’interès social de l’activitat, requisits per iniciar el procediment”. D’altra banda, com ja ha recordat el PSC en moltes ocasions, “aquest Pla contradiu els planejaments supramunicipals aprovats amb anterioritat, que van quedar recollits al Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena (PDUCO) i al Pla Parcial Territorial de les Comarques Centrals (PPTCC). L’objectiu era evitar el desenvolupament del sector com a sòl industrial i va ser aprovat de forma unànime pel Ple de l’Ajuntament, inclosa ERC”.

Un dels aspectes que més preocupa Francisco Guisado, portaveu dels socialistes, és que aquest Pla Especial Urbanístic “fa inviable que aquell sector del Pla de la Masia sigui urbanitzable residencial, doncs estaria envoltat d’una indústria que desprèn olors molt fortes per obtenir els fertilitzants orgànics”.

Per últim, el PSC recorda que en el Ple Extraordinari de juny de 2021 va demanar que es fes una modificació puntual del Pla de la Masia per convertir-ho en sòl urbanitzable residencial i cedir a Salut el sòl per poder construir l’ambulatori supramunicipal de l’Anoia Rural. Ara denuncia que l’alcaldessa Maria Sayavera “no ha fet res del compromís adquirit i que, per a més inri, en aquell moment ja es negociava d’amagades l’ampliació de la industria Vallés Soriano”.

Per totes aquestes raons el PSC sol·licita anul·lar i deixar sense efecte el Pla Especial Urbanístic d’Iniciativa Particular per no atendre la legislació urbanística vigent, per manca de procediment, lesionar greument l’interès públic, ignorar les necessitats i demandes col·lectives i alterar de forma gairebé irreversible el paisatge urbà i rural. A més, demana que es reconegui els veïns del Pla d’Òdena com a “veïnatge immediat”.

El PSC va denunciar que, “degut a la falta de transparència per part de l’alcaldessa, ha tingut molt pocs dies per preparar i presentar les al·legacions. Tot i que inicialment l’alcaldessa es va negar a ampliar el període de presentació d’aquestes, la pressió veïnal ha provocat que el termini s’ampliés en 15 dies naturals”, segons el relat dels socialistes.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Solo ha presentado alegaciones el psc de odena? O la noticia deberia ser,Los grupos de la oposicion presentan alegaciones, porque tanto PSC como OAF las han presentado. O no interesa decirlo todo.

  2. David, siempre se busca las 3 patas al gato….En este caso la noticia solo habla de PSC porque es PSC quien envia la noticia a los medios para que se sepa. Si OAF quiere que se sepa alguna cosa, pues que lo haga llegar como lo habrá hecho llegar el PSC. Cuando salen noticias en un medio es porque un partido trabaja en comunicar, no porque le regalen nada…

FER UN COMENTARI

*