Inici Destacats El PSC porta al Parlament la manca de pediatres als CAP de...

El PSC porta al Parlament la manca de pediatres als CAP de l’Anoia

COMPARTIR

El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar ha presentat a la Mesa del Parlament de Catalunya una proposta de resolució sobre la manca de pediatres a l’Anoia per tal que la Comissió de Salut intervingui per solucionar el tema

En el text de la proposta s’indica que “la Societat Catalana de Pediatria calcula que a Catalunya falten uns 250 pediatres” i alerten que “el nombre de jubilacions és superior al de formació de nous professionals”. Així mateix, en els darrers 8 anys, asseguren que el nombre la població infantil ha augmentat en 40.000 infants a tota Catalunya.

El Grup Parlamentari Socialista associa la manca de pediatres “a la insuficient convocatòria de places de Metges Interns Residents (MIR)” i a “la preferència de destinacions hospitalàries abans que ala Primària, entre altres raons, especifiquen, perquè ofereixen formació continuada i moltes vegades millors condicions laborals i de conciliació”.

La manca de pediatres és una qüestió general a tota Catalunya però des del grup parlamentari socialista s’assegura que “la situació s’agreuja a la Catalunya Central” on un grup de mares i pares ja han recollit més de tres mil signatures per demanar a la Generalitat que solucioni el tema.

Els socialistes catalans diuen que la Generalitat els ha informat que es planteja “redefinir la cartera de serveis de pediatria” però la resposta els sembla insuficient.

Per això, mitjançant una proposta a la Mesa del Parlament insten al Govern de la Generalitat que cobreixi immediatament les places de pediatria que falten als Centres d’Atenció Primària de l’Anoia i que reforci les baixes de pediatria dels CAP de la comarca.

La manca de pediatres va provocar, el passat mes de gener, l’inici d’una campanya ciutadana per reclamar “un servei digne de pediatria” a la comarca de l’Anoia. Només en la primera setmana es van recollir 3.000 signatures.

FER UN COMENTARI

*