Inici Destacats El PSC de Piera demana un fons d’emergència social i econòmic

El PSC de Piera demana un fons d’emergència social i econòmic

COMPARTIR

En una reunió telemàtica entre tots els grups del consistori de Piera, el PSC va presentar les seves propostes al govern municipal per fer front a la situació d’emergència. Els socialistes demanen la modificació del pressupost 2020 aprovat definitivament el passat mes de febrer.

“Estem davant d’una situació d’una clara emergència sobretot per a les persones que han perdut tots els seus ingressos i l’administració local no les hauria de deixar enrere”, ha indicat Perellón qui ha assenyalat que “tots els grups hauríem d’estar remant en la mateixa direcció perquè per a tots nosaltres les persones són al centre d’aquesta greu situació”. És per això que el grup municipal del PSC col·labora amb propostes per facilitar la gestió i que totes elles arribin a la població més afectada, i per aquesta raó vol preparar taules de diàleg amb agents socials i econòmics, amb sectors comercials i industrials, així com amb entitats del poble i associatives veïnals, per tal de fer-los partícips i coneixedors de la realitat en el municipi i planificar la sortida a aquesta situació.

Entre les mesures i propostes que presenten es contemplen tres blocs diferenciats.  El reforç assistencial, amb la modificació i augment de la dotació del pressupost, prioritzant l’atenció a les persones grans, la infància i dependència, així com ajudes al lloguer i serveis bàsics, i un fons de 50.000€ per a persones en situació d’ERTO, ERE i autònoms que no hagin rebut la prestació, entre altres mesures.

Un segon bloc per taxes i impostos amb un pla individualitzat per a la moratòria o el fraccionament sense recàrrec dels tributs, bonificacions en les escombraries i per l’ocupació de la via pública per terrasses i mercats adreçades als comerciants afectats pel tancament en l’estat d’alarma.

La proposta més destacada es centra en la reactivació de l’economia local, amb un pla de xoc de 3 milions d’euros en inversions a projectes de renovació de l’espai públic per generar contractes de treball amb empreses i autònoms del municipi i que beneficiés la millora dels barris. Les ajudes directes de l’administració local a autònoms i PIMES amb un fons de 50.000€ per a persones en situació de ERTO, ERE o tancament obligatori que no hagin rebut les prestació o ajudes d’altres administracions, així com, un pla urgent per a la contractació de persones aturades per causa d’aquesta crisi i el reforç del servei i orientació ocupacional.

El grup municipal desitja que es puguin incorporar les més de 40 propostes als plans de govern i poder ajudar els vilatans en aquests moments d’incertesa. Han volgut mostrar el seu agraïment a tots els voluntaris que aquests dies s’han organitzat per ajudar els veïns, als sanitaris del CAP de Piera per la seva important tasca, als agents de seguretat, als comerços de proximitat, a tots els treballadors de l’administració local i a totes les persones que aquests dies s’han posat al front de la situació. També han volgut mostrar el seu condol a tots els familiars que han estat víctimes de la COVID-19.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*