Inici Destacats El PSC de Masquefa proposa apostar per la innovació ‘al servei dels...

El PSC de Masquefa proposa apostar per la innovació ‘al servei dels veïns i el desenvolupament econòmic’

COMPARTIR

Els Socialistes de Masquefa prioritzen la ‘innovació’ com un dels principals reptes del municipi i la societat masquefina en els propers anys. Per al PSC, “les iniciatives innovadores han d’abraçar la totalitat del dia a dia de Masquefa, però sobretot amb dos objectius clau: Innovació al servei dels veïns i innovació per donar suport al desenvolupament econòmic de Masquefa”.

En aquest sentit els socialistes aposten per una estratègia ‘Smart Vila’ amb capacitat per analitzar la realitat i adaptar i millorar els serveis a tota la comunitat mitjançant l’anàlisi, el coneixement, la planificació.

Els Socialistes proposen 5 eixos d’innovació:

Transició energètica: Estratègia per lluitar contra la pobresa energètica a Masquefa, adquirir energia de forma més econòmica i neta, eficiència energètica a les cases, empreses i administració, i retornar els beneficis generats a la comunitat mitjançant programes públics.

Nous models d’emprenedoria. El CTC de Masquefa ha de ser l’epicentre en innovació. Ha d’esdevenir, mitjançant l’activació dels seus espais i capacitats tècniques, l’ens que aculli empreses de nova creació, micro-empreses o freelance i posi en valor el coneixement compartit com a element fonamental.

Comerç és vida. El teixit comercial és un dels sectors més dinàmics i amb un alt grau d’ocupació. És necessària una estratègia de cooperació, col·laboració i co-creació amb més implicació de l’administració. El desenvolupament econòmic es planifica, no s’improvitza.

‘Masquefa Lovers’. És necessari posar en valor el relat i el discurs territorial de Masquefa i els seus recursos naturals i culturals per desenvolupar una estratègia de promoció del territori planificada, innovadora i creativa.

Connectats a Europa. Europa és una oportunitat de creixement que no podem deixar passar. Cal inserir Masquefa en l’estratègia 2021-2027 de la Unió Europea mitjançant participant en els projectes europeus de desenvolupament. Mitjançant el programa ‘Masquefa – Unió Europea’ es donarà suport als i les joves que decideixin estudiar a Europa.

FER UN COMENTARI

*