Inici Destacats PSC i Junts per Vilanova oficialitzen el seu pacte de govern

PSC i Junts per Vilanova oficialitzen el seu pacte de govern

COMPARTIR

L’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i el regidor de Junts x Vilanova Jordi Barón, acompanyats de la regidora socialista del PSC, Carlota Silva, del president local de Junts x Vilanova, Pere Sala i dels presidents comarcals del PSC i Junts, Francisco Guisado i Santi Broch, han anunciat la incorporació de Junts al govern de Vilanova. D’aquesta manera, PSC i Junts sumen majoria absoluta i enceten el que han anomenat “una nova etapa per a Vilanova del Camí”. Jordi Barón serà el regidor de Promoció Econòmica, Noves Tecnologies i Hisenda. Es formalitza així una bona sintonia que s’ha traduït des de les darreres eleccions municipals en el suport de Barón al govern de Trucharte -fins ara en minoria- des de la mateixa investidura de l’alcaldessa fins a les ordenances fiscals passant pels pressupostos.

L’Alcaldessa Noemí Trucharte ha expressat la seva satisfacció per l’acord assolit que es traduirà “en un govern fort i estable per fer front als reptes de futur”. El grup municipal socialista, assegura Trucharte, ha afrontat les negociacions d’aquest pacte “amb la voluntat d’arribar a acords i consensos majoritaris que posin en el centre de la política local els vilanovins i vilanovines”.

Noemí Trucharte assegura que afronten aquesta nova etapa amb il·lusió responsabilitat i lleialtat al projecte polític socialista i malgrat que tindran una àmplia majoria, diu que continuaran estenent la mà a les altres forces polítiques amb representació municipal.

Jordi Barón, al seu torn, ha reconegut que les negociacions van començar fa mesos durant els quals s’han anat teixint complicitats i assolint “acords puntuals” que han fet possible l’aprovació de les ordenances fiscals així com dels pressupostos del 2019 i 2020.  Des de Junts, ha dit Baron, “hem apostat per l’estabilitat i valorem l’oferta que ens va fer l’alcaldessa Noemí Trucharte i el PSC”. Per això, explica Barón, “hem decidit passar a l’acció i incorporar-nos al govern amb dues premises bàsiques com la lleialtat institucional en la presa de decisions i el compliment del programa electoral”.

Baron ha volgut deixar de banda les diferències ideològiques entre Junts i PSC, i tampoc ha fet referències al seu enfrontament passat amb el govern que va liderar Trucharte després de guanyar la moció de censura de principis de 2017. Aquella moció va treure Barón del govern que formaven Vilanova 365, ERC i Junts. Per al regidor, “cal sumar esforços i sinergies per continuar avançant i per incidir de ple en el present i en el futur de Vilanova”.

Durant els propers dies es farà la modificació del cartipàs municipal del qual se’n donarà compte al proper ple municipal. El regidor Jordi Barón tindrà una dedicació parcial i representació en tots els òrgans de govern i col·legiats. Així mateix,  els dos grups municipals hauran de dissenyar un Pla de Mandat per sumar els principals punts programàtics dels dos partits que configuren el govern.

FER UN COMENTARI

*