Inici Destacats El PSC impulsa a una moció conjunta als Ajuntaments de l’Anoia per...

El PSC impulsa a una moció conjunta als Ajuntaments de l’Anoia per mantenir els trens Igualada-Barcelona sense transbordament

COMPARTIR

Els grups municipals del PSC arreu de l’Anoia han impulsat una moció per ser votada als respectius plens de cada Ajuntament on es demana que la Generalitat rectifiqui el Pla d’Actuació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 2022-2026 i no inclogui la previsió d’eliminar el tren d’Igualada a Barcelona i obligar a fer transbordament a Martorell, tal i com passa amb el document actual aprovat i presentat.

El PSC ha presentat una moció on detalla que “cal aturar aquesta mesura per evitar allargar, encara més, el temps de viatge fins a Barcelona i, per tant, restar competitivitat al tren”. Els socialistes reclamen que la Generalitat “millori el servei i no impulsi una mesura que l’empitjorarà”. A més, recorden que “la situació d’emergència climàtica fa necessària la promoció del transport públic tot fent que aquest guanyi competitivitat”.

La moció demana que el Pla d’Actuació 2022-2026 de FGC “mantingui els trens de la línia Llobregat-Anoia d’Igualada a Barcelona, elimini el transbordament previst a Martorell per aquesta línia i expliqui amb claredat i transparència totes les mesures incloses al Contracte Programa i el Pla d’Actuació 2022-2026 i els seus efectes per la línia Llobregat-Anoia d’Igualada a Barcelona”.

De moment la moció ja ha estat votada favorablement als plens de l’Ajuntament d’Igualada, Piera, Santa Margarida de Montbui, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt. Durant el mes de setembre es presentarà a Vilanova del Camí, Masquefa, al Consell Comarcal i també la resta de municipis de la comarca. La moció té l’objectiu d’aconseguir un posicionament clar dels municipis de la comarca, fer pressió a la Generalitat i complementar l’acció que el partit va fer al Parlament fa unes setmanes entrant una Proposta de Resolució amb aquesta demanda.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*