Inici Destacats PSC i ERC signen un acord de govern a Masquefa

PSC i ERC signen un acord de govern a Masquefa

COMPARTIR

Sumem per Masquefa (PSC), encapçalada pel socialista Daniel Gutiérrez, i ERC, amb el republicà Roger Vázquez al capdavant, han signat un acord per al govern de l’Ajuntament de Masquefa que acabarà amb més d’una dècada de Xavier Boquete (Junts) a l’alcaldia del municipi. Junts per Masquefa va ser la força més votada, però sense assolir la majoria absoluta.

L’acord, que han signat aquest dilluns els 4 regidors de Sumem i els 3 regidors d’Esquerra, té per objectiu dotar Masquefa d’un nou govern «fort, estable i eficient per a la construcció conjunta d’un projecte de futur, que ha d’apostar per nous models de governança, plantejar una nova organització política i tècnica de l’administració i explorar noves mirades per afrontar els reptes presents i futurs de Masquefa».

Ambdues formacions polítiques s’han compromès «a regir-se pels principis de bona fe, confiança i respecte mutus; lleialtat institucional; corresponsabilitat del conjunt de l’acció de govern, i la necessària coordinació amb l’objectiu de garantir l’estabilitat» al llarg del mandat 2023-2027.

El govern que sorgirà de l’acord haurà de treballar amb una estructura de governança compartida, que es formalitzarà amb quatre àrees de responsabilitat i vint regidories repartides de manera igual entre les dues formacions i amb l’alcaldia compartida entre els caps de llista de Sumem per Masquefa i Esquerra Masquefa.

D’aquesta manera, el republicà Roger Vázquez serà alcalde de Masquefa des del 17 de juny de 2023 fins al 31 de desembre de 2024 i el socialista Daniel Gutiérrez, des de l’1 de gener de 2025 fins al 23 de maig de 2027. Sumem i Esquerra han acordat que Vázquez i Gutiérrez seran primer tinent d’alcalde en els períodes en què no ostentin l’alcaldia. Les regidories delegades es distribuiran de la manera següent:

Sumem per Masquefa: Planificació estratègica; Habitatge; Transició energètica; Finances; Barris; Cohesió territorial; Desenvolupament urbà; Transició energètica; Benestar social, i Cicles de la vida.

Esquerra Masquefa: Feminismes, igualtat i diversitat; Administració, transparència i societat digital; Participació ciutadana i comunicació; Desenvolupament econòmic; La Beguda; Seguretat i civisme; Acció climàtica; Cultura; Esports, i Benestar animal.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*