Inici Destacats El PSC denuncia que l’aigua a Masquefa és un 10% més cara...

El PSC denuncia que l’aigua a Masquefa és un 10% més cara que la mitjana catalana

COMPARTIR

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Masquefa denuncia que el municipi es troba dins dels 25 municipis de Catalunya amb el preu de l’aigua més cara, un 10% més alt que la mitjana de Catalunya.

Els Socialistes de Masquefa exigeixen al govern local un debat seriós, planificat i participat, perquè “els veïns de Masquefa no poden continuar amb aquests nivells del preu de l’aigua sense conèixer si hi ha alternatives i si hi ha altres maneres de gestionar els recursos públics que són de tots i totes”, segons expliquen els socialistes en un comunicat.

Segons l’ACA el preu mitjà a Catalunya és de 2.46€/m3, mentre que a Masquefa és de 2,70€. El subministrament d’aigua als veïns de Masquefa és més car que en ciutats com Barcelona, Mataró o Cornellà, Rubí o Igualada. Però també és més alt que en municipis semblants com Sant Esteve de Sesrovires, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Perpètua de la Mogoda o Vallbona d’Anoia.

El PSC remarca que aquesta situació “no és normal, ja que genera un greuge important pels veïns de Masquefa. Els masquefins paguen pel subministrament d’aigua, gairebé tres vegades més que els veïns de la Roca del Vallès, per exemple”.

Els socialistes masquefins es pregunten quins factors encareixen l’aigua a Masquefa si el cànon de l’aigua (determinat per l’ACA) és el mateix a tots els municipis i lamenten que el govern municipal no vol obrir el debat sobre la gestió de l’aigua: “fins al moment no ha ofert cap estudi ni anàlisi de la situació. Per tant, la foscor és evident. Els ciutadans de Masquefa no tenen dades i no poden valorar. És d’aquesta manera com s’impossibilita un debat seriós i cabdal pel futur del municipi i dels veïns”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*