Inici Destacats El PSC critica ‘la deficient gestió econòmica’ de l’Ajuntament de Masquefa

El PSC critica ‘la deficient gestió econòmica’ de l’Ajuntament de Masquefa

COMPARTIR

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Masquefa critica la gestió del goven. Ho fa perquè la liquidació de l’any 2019 es tanca amb un romanent de tresoreria de -628.000€, el termini mig de pagament augmenta a 37 dies i el deute ascendeix a més de 7.000.000€, el 72% dels recursos ordinaris de l’ajuntament en un any. El resultat pressupostari es tanca amb gairebé 2 milions d’euros en negatiu.

Amb aquest resultat econòmic de l’any 2019, el govern de Masquefa es veu obligat a realitzar un Pla de Sanejament Financer i un Pla Econòmic i Financer per redreçar la situació i l’ajuntament “estarà intervingut, des del punt de vista econòmic, els propers dos o tres anys”, segons el PSC.

Daniel Gutiérrez, cap de l’oposició, recorda que ‘el PSC va votar en contra del pressupost 2019 precisament denunciant que eren unes comptes amb un fort caràcter electoralista que prioritzava les necessitats a curt termini del govern, enfront una estratègia de municipi a mig i llarg termini pensada per consolidar el futur econòmic i social de Masquefa’.

Els Socialistes de Masquefa posen de manifest que s’està “en un escenari molt dolent per Masquefa amb greus conseqüències pels veïns i veïnes, sobretot tenint en consideració les circumstàncies derivades de la crisi social i econòmica provocades per la COVID19”. Segons el PSC, “l’Ajuntament de Masquefa es queda sense marge per atendre la crisi econòmica i social derivada de l’impacte de la COVID19 i tindrà molt difícil aplicar polítiques de suport i reactivació econòmica i social vers els veïns i les empreses”.

Davant d’aquesta situació el PSC Masquefa denuncia que l’escenari fet públic és fruit “d’una gestió deficient i poc responsable amb els recursos econòmics de l’Ajuntament, que va portar l’any 2019, i en el context d’un escenari electoral, a prendre decisions de despesa que van ser molt discutibles”.

Els Socialistes de Masquefa afirmen que “davant aquesta greu i preocupant situació actuaran amb responsabilitat, prioritzant l’interès general del municipi i actuant per tal que el govern de Masquefa no deixi ningú enrere”. Daniel Gutiérrez remarca que ‘les conseqüències de les decisions polítiques poc responsables no haurien de recaure sobre els veïns i veïnes, i sobretot, no han d’afectar als col·lectius més vulnerables i que han estat impactats greument per la crisi de la COVID19’.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*