Inici Destacats El PSC considera ‘irresponsable’ que Masquefa no se sumi a la recollida...

El PSC considera ‘irresponsable’ que Masquefa no se sumi a la recollida porta a porta

COMPARTIR

Diversos municipis de la comarca inicien durant aquestes setmanes la recollida ‘porta a porta’ de les escombraries, un servei gestionat pel Consell Comarcal de l’Anoia. Un total de 22 municipis acabarà aquest 2018 recollint els seus residus amb aquest sistema, que incrementarà l’índex de reciclatge per adaptar-se a la directives que marca per als propers anys la Unió Europea.

Fora d’aquest sistema queden municipis com Masquefa, on el PSC reclama al govern municipal “un debat seriós, planificat i participat sobre la sostenibilitat del municipi”, especialment perquè en matèria de recollida selectiva “l’Anoia se situa a la cua de les comarques catalanes amb un 8% de mitjana, i Masquefa a la cua de l’Anoia amb índex molt baix”.

Els socialistes lamenten que Masquefa -amb el president del Consell Comarcal a l’alcaldia- “ha decidit no impulsar el sistema ‘porta a porta’ sense una justificació tècnica convincent”, el que qualifiquen com “una decisió política irresponsable que únicament té com a objectiu salvaguardar els interessos particulars de l’equip de govern”.

La decisió, segons el PSC, suposarà que l’índex de recollida selectiva continuarà sent “dels més baixos de l’Anoia i de Catalunya”, que Masquefa “continuarà sent un municipi insostenible” i que els cànons d’escombraries “augmentaran per aquells municipis que no compleixin amb les normatives, com és el cas de Masquefa”.

El PSC acusa l’alcalde xavier Boquete d’estar “més preocupat dels resultats electorals de l’any 2019 que dels interessos generals dels veïns i el seu futur” i exigeix “obrir un debat seriós, planificat i participat sobre el futur de la recollida d’escombreries i de la sostenibilitat del municipi”. Un debat on els socialistes reclament “defugir de prejudicis i estudiar les dades”.

 

FER UN COMENTARI

*