Inici Destacats El PSC celebra el compromís de FGC per eliminar els passos a...

El PSC celebra el compromís de FGC per eliminar els passos a nivell de l’Anoia abans de l’any 2030

COMPARTIR

Les propostes de resolució van ser presentades pel Grup Parlamentari Socialista a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya per a suprimir els passos a nivell d’Igualada, Vallbona d’Anoia i Masquefa

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha inclòs, dins el seu pla d’actuació pels propers 10 anys, la supressió dels passos a nivell d’Igualada, Vallbona d’Anoia i Masquefa, segons ha fet públic el PSC Anoia, que ha treballat la proposta amb el Grup del PSC al Parlament que ho ha portat a la Comissió de Territori on es va presentar l’Agenda Estratègica 10/30 de Ferrocarrils amb els àmbits d’actuació fins a l’any 2030.

La proposta del PSC introduïda al nou Pla marca que “cal redactar els projectes de supressió dels passos a nivell existents a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al seu pas per Igualada, Masquefa i Vallbona d’Anoia abans de 2021 i incorporar-los en el nou contracte programa 2021-2025”. El PSC demana que “FGC compleixi aquest compromís i que el govern de la Generalitat no torni a prometre i preveure la supressió dels passos a nivell només de cara a la galeria”.

La xarxa actual de FGC a l’Anoia encara conserva tres passos a nivell a Igualada, Vallbona d’Anoia i Masquefa.

En el cas d’Igualada, el pas a nivell està situat a l’extrem est de la ciutat, al costat de l’Escola Gabriel Castellà i l’Institut Antoni Badia Margarit i talla una de les principals sortides viàries de la ciutat, per la qual circulen més de 11.000 vehicles diaris.

Pel que fa al municipi de Vallbona d’Anoia, el pas a nivell talla la carretera B-224 al seu pas pel centre del nucli urbà, al centre del mateix. Aquesta carretera és la principal via de comunicació entre Igualada i l’Anoia Sud, amb un trànsit de més de 5.000 vehicles diaris. La interrupció periòdica del trànsit per la baixada de barreres suposa una molèstia important ja que genera problemes de cues i bloqueig en els accessos a alguns carrers.

I a Masquefa, el pas a nivell està situat també al centre del nucli urbà, a prop de destacats equipaments cívics i socials, a més de ser els punts d’unió entre el barri de la zona nord del nucli i la part central del nucli de Masquefa, per tant, element important de connexió per vianants.

FER UN COMENTARI

*