Inici Política El PSC de Capellades presenta les seves propostes amb un equip renovat

El PSC de Capellades presenta les seves propostes amb un equip renovat

COMPARTIR

El PSC de Capellades va presentar la seva candidatura dissabte passat amb una botifarrada popular, on també es va comptar amb la presència d’Alejandro Colldeforns, candidat del PSC a les eleccions europees.

Així, l’acte va començar amb l’intervenció de Carles Cuerva, actual regidor del PSC a Capellades, que va repassar algunes fites assolides durant el mandat “tot i la negativa inicial del govern municipal D’ERC i la Cup”. Per exemple, va recordar com inicialment el govern municipal van posar pegues a sumar-se al programa d’arranjament d’habitatges per gent gran de la diputació, que ha servit per actuar en més de 20 pisos i suprimir-ne les barreres arquitectòniques. O també el cas de les beques de transport per joves, “on el govern també va comentar que no ho tenien clar… Fins que va arribar el Pla de Joventut i els resultats tornaven a donar la raó al PSC sobre la necessitat d’aquestes ajudes”. Finalment, els socialistes expliquen que es continuarà insistint en aconseguir l’accés segur, còmode i accessible a l’estació (com reclamen les dones que van participar a la marxa exploratòria d’urbanisme de gènere). Per acabar, el regidor va agrair la confiança dipositada en el grup i, donat que no repetirà, es va acomiadar agraint l’ oportunitat d’haver pogut treballar per Capellades.

Seguidament es va presentar la candidatura, renovada àmpliament amb persones que entren a la política municipal i també persones amb experiència.

La següent intervenció va ser d’Alejandro Colldeforns, que va defensar la necessitat d’una Europa progressista, que treballi pel benestar de les persones, i que aturi els populismes que la volen desmuntar. I per això, l’única garantia és votar socialista.

Per últim, el candidat a l’alcaldia, Aaron Alcázar, va explicar les principals propostes del programa. Així, entomar el disseny de la Capellades dels propers 10 – 15 anys, amb la redacció del Pla d’Ordenació urbanística (l’actual és dels anys 80), per distribuir millor serveis, indústria i habitatge. Com a segona proposta, treballar per dotar i actualitzar els equipaments necessaris: traslladar la comissaria de la policia local a la comissaria de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i l’alberg a Casa Bas, alliberant espai per poder ampliar i reformar l’actual poliesportiu. Convertir la Ronda Capelló en un passeig segur i còmode pels vianants, per passejar-hi, aplicant més mesures de restricció de la velocitat i ampliant voreres on sigui possible. A banda del poliesportiu, treballar per fer possible la piscina d’hivern, buscant alternatives econòmiques.

Em matèria de serveis socials i treball, incrementar els recursos per reduir l’atur femení i també dels majors de 45 anys i de llarga durada, l’igual tat d’oportunitats neix en tenir feina digne. Per assolir nous llocs de treball, el candidat proposa impulsar el potencial turístic del municipi, amb major implicació municipal per tal d’aconseguir recursos per obrir la passarel.la de l’Abric Romaní i estudiar com aprofitar la Casa Bas i l’edifici de dotacions (al Capelló) per acollir la part museística i de recepció dels visitants. A més d’aprofitar per fer del Museu Molí Paperee un punt d’informació turística amb els recursos adequats.

Finalment, aconseguir un municipi plenament accessible, sobretot als equipaments públics, amb un enllumenat eficient i sostenible, amb espais verds i parcs infantils cuidats, i que miri sobretot al futur.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*