Inici Destacats El PSC Anoia es renova amb l’objectiu de recuperar el terreny perdut

El PSC Anoia es renova amb l’objectiu de recuperar el terreny perdut

COMPARTIR

El PSC Anoia va celebrar dissabte el seu tercer congrés, una cita que arriba després d’una davallada del 36% en el nombre de militants i la pèrdua de 27 regidors i 2.534 vots entre les eleccions municipals de 2011 i les de 2015. El procés sobiranista, la crisi institucional i la crisi econòmica han posat els socialistes anoiencs en l’etapa més dura i difícil que han viscut en democràcia, com recull la ponència marc, on s’afegeix com a factors locals una manca d’unitat i cohesió en l’acció política. Com arreu del país, el PSC “ha estat sacsejat per un procés sobiranista que no ens ha portat enlloc”, com defensaven dissabte el nou primer secretari anoienc, Francisco Guisado, i el primer secretari Miquel Iceta, que també reivindica que la proposta federal per a Espanya està sobre la taula mentre “els independentistes segueixen entestats en una via unilateral que no porta enlloc, a un referèndum que o no es farà o serà una mala còpia del 9-N”.

Guisado Iceta
El congrés suposava “un relleu modèlic”, segons Iceta, a la direcció dels socialistes anoiencs. Després de 16 anys, Teo Romero donava pas a l’alcalde d’Òdena, que lidera un equip “que intenta conjuntar experiència dels que hi som i encara volem ser i amb molta incorporació de molta gent jove que són regidors, militants i que també volen assumir responsabilitats orgàniques”. A la nova executiva, acompanyen Guisado la nova alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, el primer secretari dels socialistes igualadins, Quim Roca, o regidors com Elisabet Tamargo, Carles Cuerva o Daniel Gutiérrez entre d’altres membres.

Un dels objectius, segons Guisado, és “tornar a conquerir allò que érem” i recuperar pes a la comarca. Miquel Iceta recolza el nou projecte, que serveix per “agafar el millor de la nostra experiència, però amb nova empenta” i justifica la moció de censura de Vilanova del Camí: “no ens posem cap límit a la nostra ambició, volem ser un partit important a l’Anoia”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*