Inici Destacats El PSC Anoia reivindica les propostes dels socialistes a l’acord de pressupostos...

El PSC Anoia reivindica les propostes dels socialistes a l’acord de pressupostos de la Generalitat

COMPARTIR

El PSC Anoia ha presentat les propostes que ha realitzat el PSC en el marc de la negociació dels pressupostos amb el govern de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2023. Tal i com han explicat el diputat per l’Anoia al Parlament Jordi Riba i el primer secretari del partit a la comarca, Francisco Guisado, la proposta d’acord del PSC s’estructura en dos grans bolcs, el primer referit a mesures dirigides a la prosperitat econòmica i un segon bloc dedicat a protegir les persones.

El l’àmbit de protecció a les persones, cal destacar una clara i ferma aposta per reforçar les polítiques de Salut, en especial un reforç molt important per a l’atenció primària i en la reducció de les llistes d’espera, així com en salut pública i salut mental. Des del PSC Anoia es vol destacar que el reforç en primària i en la reducció de les llistes d’espera és especialment rellevant per a la comarca en la mesura que les mancances en aquest servei bàsic d’atenció a la ciutadania a l’Anoia son molt importants com posa de manifest els dèficits en atenció pediàtrica a Igualada i Santa Margarida de Montbui, el Bruc o Òdena.

En l’àmbit econòmic destaquen mesures dirigides a desbloquejar projectes de país com l’ampliació de l’Aeroport, el desenvolupament del projecte Hard Rock a Tarragona i l’impuls a la Ronda nord Sabadell-Terrassa. També mesures a potenciar el teixit productiu i industrial, les universitats i la recerca i al desenvolupament de les energies renovables, àmbit en el qual cal recordar que Catalunya està a la cua d’Espanya i d’Europa.

Es destaca també l’esforç que es reclama en matèria de drets socials, amb millores en les ràtios de professionals per atendre les residències assistides, l’increment de 2.000 places de residència i centres de dia i la reducció dels temps d’espera per a la valoració del grau de dependència i discapacitat. En educació, la millora i ampliació de l’oferta de formació i qualificació professional mitjançant la prospecció conjunta amb les organitzacions sindicals i patronals de les necessitats del mercat laboral com a base per a l’ampliació de l’oferta formativa. En aquest àmbit des del PSC Anoia es vol destacar també la necessitat de millorar en aquest àmbit per tal de resoldre el problema recurrent de manca de places de formació professional a la comarca, en especial a Igualada, així com la necessitat de dotar l’Anoia Sud d’una oferta de formació professional potent per atendre les necessitats d’aquella zona de la comarca.

En matèria de seguretat es reclama l’ampliació de la plantilla de Mossos d’Esquadra en 600 nous efectius al conjunt de Catalunya que també té una incidència directa a la comarca per garantir la dotació d’efectius necessaris a l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia i ha de possibilitat dotar l’Anoia Sud d’una comissaria satèl·lit que doni cobertura al sud de la comarca.

Des del PSC es reclama també tornar a posar en funcionament la llei de Barris per tal de rehabilitar zones urbanes que requereixen d’una atenció reforçada i en especial per a facilitar la implementació de mesures d’eficiència energètica en aquestes zones urbanes. Des del PSC es vol recordar l’impacte positiu que en molts municipis de la comarca va tenir en l’època dels governs de progrés aquesta mesura i estem convençuts que tornar a posar en funcionament aquestes polítiques tindrà un efecte molt positiu als municipis de l’Anoia.

Per últim pel que fa a inversions territorials concretes es vol destacar la demanda d’iniciar les treballs per ampliar la capacitat de depuració d’aigües a la Conca d’Òdena, demanda que ha estat formulada per els agents econòmics i socials de la comarca així com per diferents municipis ja que si no s’amplia aquesta capacitat es troba limitada la possibilitat d’implantació o ampliació d’activitats productives a la Conca i impossibilitaria el desenvolupament del Pla Director Urbanístic d’Activitats Econòmiques. Així com també, millores a la línia de ferrocarrils de la Generalitat, el projecte constructiu de la supressió del pas a nivell d’Igualada i un cop licitades les obres de la primera fase de millora de la B-224, la previsió de continuar amb aquestes el 2023.

 

FER UN COMENTARI

*