Inici Política El PSC acusa el govern català d’abandonar l’Anoia en els pressupostos pel...

El PSC acusa el govern català d’abandonar l’Anoia en els pressupostos pel 2017

COMPARTIR

El govern de la Generalitat de Catalunya va presentar fa algunes setmanes el seu projecte de Pressupostos per l’any 2017, que recull per l’Anoia una inversió de poc més de 10 milions d’euros.

El PSC indica que es tracta de la quarta inversió més baixa dels últims 20 anys i un 80 % menys que l’últim pressupost del Tripartit el 2010. Els socialistes denuncien que els darrers governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont presenten pressupostos d’inversió a la comarca que “són inflats amb els recursos que el govern dedica al manteniment de la xarxa de ferrocarrils de la Generalitat”. De fet, més de 6 milions d’euros es dediquen a aquest capítol.

Així, dels 10 milions d’inversió anunciats no arriba a 1 milió la inversió concreta, el que suposa de nou “un rècord a la baixa per la comarca”, segons el PSC.

Dels projectes que el govern té previst portar a terme pel 2017, els socialistes anoiencs lamenten que no hi són aquells projectes estratègics llargament reclamats des del territori, com el desdoblament de la B-224 entre Capellades i Martorell (que inclou les variants de Vallbona d’Anoia i Piera), l’acabament de la Ronda Sud (la 2a fase, la connexió amb Igualada), la supressió de barracons en instituts i escoles o programes específics per reactivar econòmicament la comarca.

Per al PSC, el govern de Junts pel Sí “abandona la comarca en la seva política inversora, mostra del tarannà i consideració d’aquest govern amb la nostra comarca”, i asseguren que treballaran propostes per tal que el govern incrementi aquestes inversions i la comarca sigui tinguda en consideració perquè “tinguem oportunitats de crèixer econòmicament, crear llocs de treball i donar el millor benestar als nostres ciutadans”.

FER UN COMENTARI

*