Inici Destacats El PSC acusa la CUP de fer servir ‘la mentida i la...

El PSC acusa la CUP de fer servir ‘la mentida i la falsedat’ per a fer política al Consell Comarcal

COMPARTIR

Davant el comunicat de premsa de la CUP en referència al pacte del Consell Comarcal, el grup a l’Anoia del PSC-Candidatura de Progrés es mostra “sorprès” perquè la CUP faci acusacions amb el nomenament dels representants públics als diferents departaments del Consell. Els socialistes defensen que el Consell Comarcal només ha nomenat els consellers de cada àrea i en cap cas càrrecs de confiança, “a diferència de la CUP que sí que demanava tenir tres càrrecs de confiança a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada amb un import considerable de 16.000 euros per a una mitja jornada”.

El PSC exposa que les dues representants de la CUP al Consell Comarcal, Julia Bueno i Teresa Vidal, “ja van ser advertides al mateix ple que no havien estudiat la documentació dels números que mantenen les retribucions del Consell i que mostraven un preocupant desconeixement de la institució comarcal. Al ple van rectificar, tot i que després han portat la mentida en un comunicat de premsa”.

El PSC-Candidatura de Progrés considera que la CUP “és el darrer partit que pot donar lliçons morals i d’ètica al Consell Comarcal tot discutint unes retribucions que són les mateixes que ja hi havia el passat mandat, quan la seva primera demanda del mandat que van fer a Igualada va ser voler crear nous càrrecs de confiança a mida pel seu grup a l’oposició pagant tots els igualadins i igualadines”. El grup socialista al Consell es pregunta si “mantenir les retribucions de govern i oposició al Consell està mal vist però demanar nous càrrecs de confiança per l’oposició a l’Ajuntament d’Igualada estaria ben vist? Quin és el criteri de la CUP?”.

El PSC-Candidatura de Progrés a l’Anoia també rebutja que la CUP utilitzi “de manera sistemàtica la mentida i la falsedat per a fer política” i afegeixen que “esperem que algun dia vulguin fer política i parlar de continguts polítics. Fins ara, l’únic que ha fet la CUP al Consell Comarcal ha estat donar suport a una manifestació carregada d’insults com ‘fills de puta, zorra i guarros’ el dia del Ple d’Investidura i emetre un comunicat ple de falsedats i insinuacions inventades sobre el nomenament del nou govern del consell i altres governs municipals de la comarca”. El PSC afegeix que “encara estem esperant el comunicat de la CUP condemnant els insults”.

El PSC-Candidatura de Progrés recorda que “ens encantaria debatre amb la CUP de política i no de mentides. Esperem que l’estiu els serveixi per reflexionar sobre com volen ser útils a la ciutadania de l’Anoia. Entenem que és una força que treu pit de dir que no li agradaria ser a les institucions, però aleshores haurien de saber si hi volen ser o no. Si hi són és per fer política i no per mentir contínuament. A través de l’antipolítica, no es pot fer política”.

D’altra banda, el PSC-Anoia destaca que el nou govern del Consell Comarcal incorpora, per primera vegada, una conselleria de Transició Energètica i una de Feminisme i LGTBI, dos eixos bàsics de l’esquerra progressista. El govern també té una ferma aposta per la promoció econòmica de l’Anoia i el reforç de la política social i educativa que es presta als municipis: “Suposem que si no fan cap valoració d’aquests aspectes és que coincideixen plenament amb les prioritats polítiques del govern de Junts per Catalunya i el PSC-Candidatura de Progrés. Que hagin de recórrer a la mentida, l’insult i acusacions falses per a fer veure que són oposició a aquest govern no només és deshonest, sinó que és d’una gran baixesa política. Si estan en política és per a fer debat polític i no per a fer política a base de mentides i insults”.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*