Inici Núria Vinyals Propostes per als dies de confinament: Reptes de ciència

Propostes per als dies de confinament: Reptes de ciència

COMPARTIR

Equip Lab 0_6 

Coneixeu el el Lab 0-6?

És un laboratori per a infants de 0 a 6 anys que té per objectiu acostar la ciència i el raonament en forma de joc a les edats més primerenques.

Té la seu a Manresa. Quan puguem sortir no dubteu en anar-hi algun dissabte o diumenge. Tenen propostes molt fermes. (umanresa.cat/lab06)

Ens fan arribar una proposta molt engrescadora per aquest dies:

Des del Lab 0_6 volem aportar un granet de sorra a la normalització de la vida en confinament, però sense donar feina ni complicar-vos la vida, sinó oferint possibilitats de donar sortida al desig natural d’exploració dels infants a partir de materials i objectes que tothom tenim per casa.

Així doncs, dos cops per setmana, publicarem un repte de ciència per provar d’engrescar les nenes i els nens a fer i pensar ciència, i ens agradarà molt que puguem compartir les vostres idees i troballes des de les xarxes socials.

Dues idees clau orienten els reptes:
.- La ciència és a tot arreu. És una mirada que promou el fer-se preguntes sobre qualsevol aspecte o fenomen del món, i per tant, es pot fer des de tot arreu, també des de casa.
.- La ciència és fascinant. Per a tothom, però especialment per als infants. Acostar-s’hi a partir de reptes és una manera de fer-la encara més fascinant, donat que els reptes no busquen respostes teòriques sinó solucions creatives i diverses a partir de les quals potser es poden generalitzat algunes idees científiques.

I dues paraules clau per les persones adultes que acompanyeu als infants:
.- Diàleg. Un diàleg és un espai d’intercanvi on participa tothom qui té alguna cosa per dir. La ciència és diàleg amb la realitat, amb els altres i amb un mateix. Doneu temps i oportunitats als nens i nenes per a què es barallin amb els materials i objecte, per a què diguin la seva, per a què pensin… dialogueu amb elles i ells sense imposar les vostres idees.
.- Gaudi. Gaudiu sempre que pugueu també amb les descobertes, però no oblideu que la proposta és per als nens i nenes. Deixeu-los fer, doneu-los temps. I mireu les seves cares, són el millor indicadors del seu interès.

No pretenem que les famílies “ensenyeu” ciència, no us atabaleu amb les explicacions, gaudiu-la!

Esperem que, si us ve de gust, ens feu arribar les vostres aportacions. Ah, i acceptem nous reptes, ens encanten!

Facebook https://www.facebook.com/umanresalab06

Instagram https://www.instagram.com/umanresalab06

Estigueu bé!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*