Inici Blocs Proposta de regals per aquestes festes

Proposta de regals per aquestes festes

COMPARTIR

En aquestes dates goso fer-vos arribar propostes de regals per als vostres fills.

Referent a la carta als Reis us recomano que els nens/es no demanin massa regals perquè no els podran valorar un a un ni en trauran el profit esperat. Un regal per rei és suficient. Triar, decidir, discriminar, pensar… quins tres regals volen és un bon exercici. I quina sort tenir els tres regals que han demanat! Aquells qui tenen germans rebran tres regals més per a cadascú d’ells, que s’afegeixen a tots els que ja tenen a casa!

Aconselleu els vostres fills i filles que demanin joguines on veieu que puguin experimentar, fer aflorar la creativitat, la fantasia, unes de joc individual i altres de joc en grup… i defugiu les joguines excessivament mecanitzades on els nens/es intervenen poc.

Referent a altres personatges misteriosos, a Catalunya tenim el Tió i el ratolí de les dents que passa tot l’any. A aquests no se’ls demana res. El Tió tradicionalment ha estat l’encarregat de proporcionar les dolçaines de Nadal, calces i calçotets, mitjons, i algunes joguines petites.

Detall de regals interessants:

– Eines de dibuix: pintura, ceres, colors de fusta, retoladors… i bloc de dibuix. Una pissarra magnètica o guixos de colors, contes per pintar. Un paquet de folis.

– Llibres de lectura i llibres de coneixements adaptats a l’edat dels infants. Per als petits de casa, aquells llibres que tinguin lletra clara i dibuixos senzills i atractius. Els contes per començar a llegir, millor amb lletra de pal perquè començaran a identificar lletres i els llibres de coneixements, millor amb fotos reals. També hi ha llibres d’il•lustracions xulíssimes. Per als mitjans, aquelles històries dels seus personatges preferits, narracions tradicionals d’aventures senzilles on es faci aflorar la imaginació tocant de peus a terra (El zoo d’en Pitus, la guia fantàstica, la cucafera… d’autors catalans) i llibres de manualitats, de descoberta de l’entorn, d’història i fets propers. Potser algun llibre en una llengua estrangera per practicar l’idioma. Els grans, és possible que us el demanin ells, oi?

– Titelles de guant o de dit, de tija. El teatrí el podeu fer junts més tard amb una caixa gran decorada o una tela a mida i penjada a la porta. Serà molt divertit.

– Elements esportius: pilotes de plàstic o pilotes per practicar un esport determinat i alguna eina més específica si esteu convençuts que els en potenciareu l’ús: raqueta, patins, bicicleta, estic d’hoquei…

– Instruments musicals. Alguns que facin melodies automatitzades i altres que desenvolupin la creativitat: un tambor, una pandereta, una harmònica, un xiulet, una guitarra, arpa petita… CD de música.

– Construccions (l’infinit món de lego, playmobil i altres marques no tant conegudes -però segures-), trencaclosques, puzzles, dòminos, memory, joc de l’oca, altres jocs de taula per jugar amb parelles, en família… Descobriu-los, hi ha jocs per passar un molt bona estona en família!

– Transports: cotxes, camions, excavadores  (automatitzades o no), motos, avions … La bici i el casc.

– Pales, galledes, carretons, eines pel sorral…

– Nines tradicionals (no cal que facin RES!) i vestits per canviar-les. Un llit, cotxet…

– Cuineta amb elements de vaixella i bateria i menjar de plàstic. Un mercat el podeu construir junts amb una fusta per fer les postades i caixes de cartró com a departaments.

– I allò que sabeu que li agradarà molt!

-I allò que els potenciarà aptituds que ara té una mica fluixes.

Deixeu que els infants siguin infants. Propiciem que la infància s’allargui, la juguin i la gaudeixin. Paraules com “ja ets gran per jugar, ets un ganàpia…” no haurien de pronunciar-se.

I sobretot, jugueu amb els vostres fills i filles. Seieu a terra i gaudiu-ne!

Cada dia trobeu una estoneta, potser 20 minuts que us aniran bé a vosaltres per descansar de la feina i us serà molt gratificant. Per a ells (en tots els sentits) serà fantàstic jugar amb el seu pare i la seva mare.  I és que qui no ha sentit o ha dit alguna vegada: “Els fills/es se’t fan grans que no te n’adones”.

Bones festes i bon joc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*