Inici Destacats Els propietaris de Can Morera presenten el projecte D-hub Òdena amb la...

Els propietaris de Can Morera presenten el projecte D-hub Òdena amb la promesa de 1.000 milions d’euros d’inversió i 750 llocs de treball

COMPARTIR

La consultora Adequa, propietària de bona part dels terrenys de Can Morera sobre els que es podria planificar un polígon d’activitat econòmica, ha presentat el projecte del D-hub Òdena. Acompanyat d’imatges virtuals, el que defineixen com un «campus sobre les dades i el coneixement» es construiria als terrenys de Can Morera d’Òdena.

Un projecte que «segueix més viu que mai» en el procés participatiu del Pla director urbanístic de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena, que s’allargarà fins el mes de desembre i que ha de definir les zones de la Conca que es destinen a activitats econòmiques. L’àmbit de Can Morera -amb diverses entitats en contra de possibles usos industrials- figura al pla com a “Àmbit plataforma ferroviària Nord”, que encara fa referència al projecte d’eix ferroviari transversal que es va perfilar passant per la zona l’any 2005.

Els impulsors del D-hub asseguren que la proposta «es presenta com l’alternativa real per millorar la competitivitat del territori», una aposta «estratègica, ambiciosa i de futur per a la Conca i per a Catalunya».

Adequa, l’empresa promotora d’aquesta iniciativa, està participant activament del PDUAECO, però a través d’un comunicat considera que «no ha comptat amb un espai per presentar el projecte en la seva globalitat i poder mostrar els beneficis econòmics i socials que comportaria la seva implantació».

I els impulsors defensen un impacte enorme, amb una inversió estimada «de més de 1.000 milions d’euros» i la creació de «750 llocs de treball directes i més del triple entre indirectes i induïts». Tot això sense comptar els 3 milions d’euros que expliquen que es generarien en impostos pel municipi d’Òdena.

El projecte es presenta com «un campus sobre les dades i el coneixement que vol albergar un centre de dades de gran capacitat i connectat amb d’altres a la resta del món per oferir serveis cloud». El seu objectiu és ser un «Hub referent en la transformació digital» i per això promou un polígon modern i sostenible, adaptat a la 4ª revolució industrial i generador de polítiques d’economia circular. Des de l’empresa impulsora, asseguren que «el seu emplaçament estratègic, a les característiques del terreny i a oferir un sòl industrial de gran format» ha fet que el projecte D-hub Òdena hagi rebut «l’interès de grups industrials i tecnològics, operadors d’energies renovables i desenvolupadors de Centres de Processament de Dades (CPD)».

L’empresa ha fet pública una pàgina web per exposar el projecte.

7 COMENTARIS

  1. quantas mentides. I tot per enriquirse ells. Lo que sea per guanyar diners ells. El Singla que vol fer aixo ja ha estat a la presó per altres corrupcions.

  2. Felicitats als promotors d’aquesta iniciativa. Amb la seva empenta millorem i incentivem l’economia local, quelcom molt necesari en aquests temps.

  3. PROU ESPECULACIÓ! prou corrupció! més polígons per guanyar en mans privades, mentides per enriquir-se. Prou.
    Polígons buits, el problema no és que no hi hagin polígons.

  4. Un projecte molt maco, un video molt espectacular. Però quines empreses reals tenen previst venir a aquest polígon ? Noms i dades reals, sisplau. Prou de vendre fum per construir polígons que després quedan buits

  5. La família Singla no para de moures. Saben que axó els portarà molts beneficis, i son capaços de donar comissions ilegals a qui correspongui. Ho han fet altres vegades. Si el poble no vigila ens colaran un gran gol.

FER UN COMENTARI

*