Inici Societat Prop de milió i mig d’euros per arranjar camins a l’Anoia

Prop de milió i mig d’euros per arranjar camins a l’Anoia

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona destinarà 1.434.877,69 euros aquest mandat (2016-2019) a la millora i manteniment de camins municipals de l’Anoia. Concretament, s’arranjaran 71 camins, gràcies a la sol·licitud que han fet 32 ajuntaments, dels 33 que hi ha a l’Anoia. Amb la millora d’aquests camins, s’arranjarà l’accés a 154 nuclis de població aïllats, 660 masies disseminades i 667 accessos a explotacions agràries i ramaderes.

En la presentació del programa, realitzada aquest dijous a Calaf, i en el que hi ha participat l’alcalde, Jordi Badia, el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha remarcat la seva importància ja que l’objectiu de la Diputació de Barcelona és «facilitar l’assentament de la gent al territori, mantenint unes infraestructures bàsiques que garanteixen la mobilitat dels veïns a diferents nuclis, urbanitzacions, masies disseminades i explotacions agrícoles, per un millor equilibri del territori i l’accés a l’economia productiva en l’àmbit rural».

Entre els camins que es veuran arranjats a la comarca hi ha el del castell de Queralt, a Bellprat; el camí del Rentador, a Calaf; el camí ral de la Font de la Reina, de Capellades; el camí de Can Masarnau, a Igualada o el camí dels Dipòsits, a Vilanova del Camí.

A nivell global, el Programa complementari de millora i manteniment de camins està dotat econòmicament amb 11,2 milions d’euros i se’n beneficiaran un total de 257 ajuntaments que són els que han demanat aquest ajut. En conjunt, s’arranjaran 549 camins, que suposen uns 1.650 km i representen el 9 % del total de camins municipals de la demarcació de Barcelona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*