Inici Teatre Prop de 2.000 alumnes gaudeixen de La Mostra, que també ha celebrat...

Prop de 2.000 alumnes gaudeixen de La Mostra, que també ha celebrat el Mercat de Projectes

COMPARTIR

[Img #6261]Durant el primer dia de La Mostra els alumnes de les diferents escoles d’Igualada que ho desitgen comencen a escalfar motors per al cap de setmana assistint com a públic de la fira. Enguany 1.885 escolars han fet jornada teatral durant aquest divendres. La companyia El Pot Petit ha actuat davant de prop de 900 infants que han gaudit aquest matí de Balla, canta i riu! a la plaça de l’Ajuntament.

L’activitat professional més destacada de la jornada d’avui ha [Img #6260]estat el 4t Mercat de Projectes d’espectacles, una iniciativa creada per La Mostra d’Igualada que any rere any té més participació i ressò entre el sector professional. Òscar Balcells, el gerent de La Mostra, ha estat l’encarregat de fer-ne la presentació i ha destacat que “el nivell dels projectes presentats és molt alt i la diversitat de gèneres i formats resulta molt atractiva, per això desitgem que es converteixin en espectacle”.

El primer projecte presentat ha estat [Img #6262]L’avi Tonet de la companyia Jordi del Rio, una proposta de teatre d’humor a partir de la història d’un nen, en Magí a qui la tutora li encarrega d’escriure una redacció. En Magí tria d’escriure sobre el seu avi, l’avi Tonet, que malauradament fa uns mesos que es va morir i en Magí encara el troba molt a faltar. Aquest punt de partida ens serveix per descobrir, amb una gran dosi d’humor, tendresa i una mica de nostàlgia, a L’avi Tonet, i viure els petits i grans moments que estan en el record d’un nét que s’estimava molt al seu avi. Des del gènere de [Img #6265]les titelles la companyia ZiPit Company ha presentat Jai, el mariner un llarg i emocionant viatge d’un autèntic mariner que va d’un port a l’altre amb el seu colossal vaixell. S’haurà d’enfrontar amb criatures marines que mai havia vist, i superar-les per tornar sa i estalvi a sentir el cant de les orenetes. Jai és un vell que navega en la memòria de les seves aventures de joventut.

A continuació, el dramaturg Albert Mestres i l’actor Quimet Pla han presentat La mà negra un projecte que aglutina diferents gèneres per explicar la història d’en Peret qui, guiat per la Mà negra, va passant per les diferents cambres del castell, i a cada una de les cambres hi troba el protagonista d’una rondalla en el moment crític. Després de sentir la història de Hansel i Grettel, de Barbablava, del conte de Malavida i Rosaflorida, d’en Joan d’Olesa, en Peret i els espectadors ajuden a resoldre els diferents contes. Finalment en Peret haurà de resoldre, també amb els espectadors, la seva pròpia història.

La proposta més dirigida cap al públic adolescent és la de Roger Bernat /FFF i el seu teatre immersiu de Domini Públic un espectacle participatiu que reuneix un grup d’adolescents (el públic) al pati de les escoles o a una plaça. Escolten preguntes i instruccions de
moviments a través d’auriculars inal.lambrics: “¿Qui som, quina relació tenim amb els altres, etc? Si creus això ves cap a l’esquerra, etc”. A través de senzills moviments i del caminar dels participants es formen petits grups, microcomunitats que exposen models subjacents socials. Tot comença com una enquesta 3D portada a la vida real i acaba convertint-se en una curiosa ficció.

Per la seva banda La Botzina ha presentat Els Bufaflaires, un concert didàctic familiar per a quintet on es tracta el món dels sentits a partir de la música. El tacte a través d’instruments de percussió per fer diferents accions amb les mans, la vista des de l’òptica de l’audiovisual, l’oïda per l’acció de la música, el gust amb una cata ben original i l’olfacte per un conte que lliga el concert i que convida a flairar diferents fragàncies. Pel que fa a la música, varietat i qualitat de cinc compositors i participació directa de Martí Ventura i Joan Vidal, reconeguts compositors del país.

Finalment la veterana Teia Moner ha tancat la presentació amb Mobilus, un projecte per a tots públics de dansa, màgia, titelles i objectes inspirat en l’obra d’Alexander Calder partint dels quatre eixos bàsics de l’obra de l’artista: els mòbils, el filferro, la pintura i el circ. A partir de l’estètica dels objectes i del moviment es crearan històries senzilles i molt visuals relacionades entre sí. L’essència de l’espectacle és la simplicitat, els objectes, els materials quotidians i el moviment, el centre que guia a Calder al llarg de la seva obra.

Un any més el Mercat s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura.

A més avui també s’han realitzat algunes presentacions a La Llotja per part de diferents expositors i la TTP ha fet assemblea extraordinària de socis.

I dissabte…

Aquest dissabte continua la programació artística amb 18 propostes i 37 representacions, de les quals vuit són estrenes: Circ Nick amb Deliri, Els Herrerita amb Circ a les Golfes, Metromàtic Teatre amb Espai reciclatades:titelles, Born To Trace amb Born To Trace-BTT, Los
Titiriteros de Binéfar amb Babios. Pasacalles estrambótico, Teatre Mòbil amb Sense solta, De Puntetes amb El circ dels núvols i La Rous amb Una niña.

D’altra banda l’activitat professional inicia un nou format amb el Breakfast Meeting, una trobada tancada entre un grup de programadors de França i una selecció de companyies programades a La Mostra els espectacles de les quals són susceptibles d’exhibir-se al país veí.

Posteriorment tindrà lloc la conferència-concert organitzada per la Plataforma de Concerts Educatius Lacord per debatre sobre els concerts per als més petits, i la presentació de l’activitat que ha dut a terme des de l’any passat Scena Centro, el projecte eurorregional dedicat a les arts escèniques per a tots els públics.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*