Inici Societat Prop de 200 participants a la Marató de Sang de Montbui

Prop de 200 participants a la Marató de Sang de Montbui

COMPARTIR

El passat dijous 1 de febrer va tenir lloc l’onzena edició de la Marató de Sang de Montbui, acapte extraordinari d’onze hores de durada que va omplir de solidaritat el Centre Cívic i Cultural La Vinícola. En l’edició d’enguany hi van participar 185 persones, de les quals 155 van ser donacions de sang, 9 de plasma i 21 persones van fer l’oferiment però no van poder donar sang en aquesta ocasió (la majoria d’ells per haver pres antibiòtics o no trobar-se en perfectes condicions de salut).

L’edició d’enguany, la segona consecutiva que es realitzava en dijous, va fer que el volum de donacions es concentrés en horari de tarda. Al matí es va notar un cert descens de donants, però a la tarda molts montbuiencs i montbuienques van respondre omplint la sala de La Vinícola, especialmente entre les 18 i les 21 hores, el període de màxima afluència dels donants. La gran majoria de donacions es van dur a terme sense cap incidencia, a excepció d’algun petit mareig ràpidament atès.

Cal destacar que els donants de sang van poder degustar una espectacular xocolatada, i també van poder tastar un refrigeri per recuperar-se ràpidament de la donació. Aquest refrigeri va ser possible per la col·laboració de diferents establiments del municipi. També cal destacar la col·laboració durant tota la jornada de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia (ADSA). A través dels seus voluntaris van col·laborar amb l’activitat. I tampoc no hi van faltar els alumnes de l’Institut Montbui, que van fer un treball de sensibilització pel que a fa a la donació de sang.

Durant la Marató de Sang de Montbui es va retre homenatge pòstum a qui fou responsable del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central Khaled Khatib, que ens va deixar fa unes setmanes. Voluntaris i voluntàries van lluir un distintiu amb la lletra “K”, en homenatge a la persona que va impulsar amb èxit aquesta proposta solidària.

El lema d’enguany va ser “L’experiència de la donació”, i convidava els participants a viure la sensació incomparable de donar sang, tot imitant les caixes-regal d’experiències que s’han fet populars durant els darrers anys. L’objectiu era fer entendre a la población que la donació de sang és una experiència vital molt important, amb la qual s’ajuda a salvar vides. Enguany, com a novetat, totes les persones que donin sang a la Marató rebran un SMS quan la seva bossa de sang s’enviï a un hospital. El donant, així doncs, coneixerà el camí que haurà seguit la seva sang.

Destacar que el nombre de persones que van donar sang per primera vegada va ser força important i també que s’ha detectat un descens en l’edat dels donants. Enguany, però, la virulencia de la grip i els seus efectes va fer que alguns dels habituals donants no poguessin acudir a aquest acte solidari.

L’Alcalde Teo Romero va valorar positivament aquesta activitat. El batlle va valorar la participación de tots els donants i de les persones que van fer els oferiments, per sobre que es realizés la Marató en dia laborable, que fos en ple hivern amb els efectes de la grip, i valorant també que molts potencials donants treballen en feines que els poden condicionar físicament per prendre part a l’activitat. Romero va destacar “que continua intacte l’esperit solidari dels veïns i veïnes de Montbui. No hi ha res millor que donar sang per salvar vides. Qui té la voluntat de donar sang ve a la Marató, ja sigui en dissabte, divendres o, com ara, en dijous. Els donants repeteixen, i tenim una població plenament conscienciada”. L’alcalde socialista montbuienc va agrair la tasca de totes les persones que van col·laborar d’una o altra manera amb la Marató i especialment va remarcar el paper que van fer els alumnes de l’Institut Montbui, que van donar suport als donants durant la jornada. Com va explicar Romero “els alumnes de l’Institut Montbui fan un gest de voluntariat amb una de les causes més nobles que hi ha, com és aquesta donació de sang. Ells, per edat, no poden donar sang, però ja s’impliquen en aquesta activitat i mostren el seu civisme. Des d’aquí un agraïment sincer a la seva tasca”.

FER UN COMENTARI

*