Inici Destacats La promotora del D-hub Òdena lamenta que el pla urbanístic de la...

La promotora del D-hub Òdena lamenta que el pla urbanístic de la Conca no inclogui Can Morera

COMPARTIR

L’empresa Adequa, promotora del D-hub Òdena als terrenys de Can Morera, lamenta el resultat final del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), que ha estat aprovat inicialment sense l’àmbit de la Plataforma Ferroviària Nord, on està ubicat Can Morera. Segons els responsables d’Adequa, la delimitació de només 100 hectàrees per a sòl industrial «està molt lluny dels objectius inicials i a més no permeten acollir les indústries de base tecnològica que estan interessades a dia d’avui en la zona nord».

L’objectiu del PDUAECO, impulsat per la Generalitat de Catalunya, era dinamitzar l’economia de la Conca d’Òdena i donar resposta a una necessitat de sòl per a grans projectes industrials a la comarca i al país. En aquest sentit, Adequa es mostra «sorpresa» amb el resultat final, ja que l’oferta definitiva de terrenys del PDUAECO «no resol la necessitat d’oferir sòl industrial de gran format ni aporta solucions a les mancances que fa anys que pateix el territori per atraure empreses d’alt valor afegit».

Per a Adequa «el resultat demostra la incapacitat de la Generalitat per liderar un pla director del qual n’és l’única responsable des de l’inici de la seva redacció». També assegura que Catalunya pot perdre una gran oportunitat de definir un projecte de país tenint en compte les necessitats industrials actuals, segons el consens d’experts i professionals.  A més, alerta que les parcel·les que finalment s’oferiran en base a la proposta d’aprovació inicial només perpetuarà la situació actual, on hi ha «una gran manca de sòl de gran format, i només permetrà la instal·lació d’empreses del sector logístic i de baix valor afegit».

Per tot això, Adequa valora presentar al·legacions al Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena ja que «no s’han complert els objectius inicials plantejats i el resultat vol excloure una iniciativa privada que pot esdevenir projecte tractor com a infrastructura digital i per a la nova indústria 4.0».

FER UN COMENTARI

*