Inici Societat El projecte Voluntariat Sènior suma més de 30 projectes a l’Anoia

El projecte Voluntariat Sènior suma més de 30 projectes a l’Anoia

COMPARTIR

El projecte Voluntariat Sènior a l’Anoia, que promou el Consell Comarcal de l’Anoia a través de la dinamització del tercer sector, ja aplega 11 entitats participants i 33 projectes en què hi poden participar persones grans voluntàries. Aquest treball en xarxa ha permès assolir els objectius de facilitar el coneixement a les persones voluntàries i acompanyar de la mà les entitats de la comarca que tenen voluntariat i que aposten per un millor benestar de la societat.

Amb el lema “La bellesa/vellesa d’ajudar”, el projecte de l’ens comarcal s’encarrega de facilitar la formació a les entitats que tenen persones voluntàries, creant un espai d’intercanvi d’informació entre les persones voluntàries i també actualitzant la “Guia de projectes de Voluntariat Sènior”, en què recull totes les entitats i les accions d’aquestes que necessiten de persones grans (sovint també gent de totes les edats) per ser voluntàries.

La “Guia de projectes de Voluntariat Sènior” està disponible a l’Oficina del Voluntariat Atlas Fundació Sociocultural, a les entitats de gent gran de la comarca i aviat es facilitarà també a les biblioteques municipals. També es pot consultar al web del Consell Comarcal de l’Anoia.

Actualment, les entitats que formen part de la guia són Artesanas de Corazón, Atlas Fundació Sociocultural, Àuria Grup, Consorci Socio-sanitari d’Igualada, Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra, Càritas Montbui, Casa Joan Gimferrer, Creu Roja Anoia, Fundació Sanitària Sant Josep, AMPA Mare de Déu del Portal i Dones de les Tardes dels Dimecres.

La Guia es va presentar el 19 de desembre aprofitan la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, a la qual es van convidar les persones voluntàries de les entitats participants al projecte Voluntariat Sènior a l’Anoia. Glòria Fité, experta psicòloga en l’atenció a la vellesa, va fer una exposició sobre els orígens del voluntariat, què és el que motiva a la persona per ser voluntària i quins són els ingredients necessaris. A l’acte també es van entregar diplomes a les persones voluntàries.

FER UN COMENTARI

*