Inici Destacats Un projecte urbanístic destapa els desacords al govern de Vilanova del Camí

Un projecte urbanístic destapa els desacords al govern de Vilanova del Camí

COMPARTIR

L’urbanisme, que ja va provocar amb el carrer Cervantes les primeres friccions al govern municipal de Vilanova del Camí, ha estat el detonant de la seva divisió pública i notòria.

Ha estat en un maratonià ple municipal aquest dilluns al vespre. El grup municipal d’Independents per Vilanova – Veïns amb Veu, que gestiona la cartera d’Urbanisme al govern que forma amb PSC, VA! I Decide-, ha presentat una moció que qüestiona la gestió del propi govern en relació a un projecte d’urbanització.

Es tracta del sector anomenat PMUr3, els terrenys ubicats al marge de la C-244 entre la rotonda de La Masia i l’avinguda Verge de Montserrat, a l’entorn del Puig d’Andela i Scorpia. L’empresa Retail Anoia porta més de dos anys negociant amb el govern el projecte urbanístic, que inclou habitatges i una zona comercial.

Tot i que la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ha informat positivament el projecte d’urbanització, el regidor Juan Manuel Cividanes ha presentat una moció per reclamar millores en el projecte, distàncies més àmplies entre les edificacions i els límits de les parceles i configuracions equivalents a les parceles de la zona “per no tenir un nou Camp del Rei”.

Cividanes ha reconegut que “és evident que hi ha discrepàncies a l’equip de govern. La moció és aquesta evidència” i conclou que els interessos de Vilanova són els que mouen la seva acció: “Veïns amb veu no està en venda, ni per aventures urbanístiques ni per aconseguir un titular electoral de cara al maig”.

Decide va votar en contra perquè “com a grup municipal no podem estar en desacord amb cap oportunitat de progrés per a Vilanova del Camí i menys quan el projecte compta amb el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya”, segons la regidora Imma González.

L’altre soci de govern, Vilanova Alternativa, s’ha abstingut tot i valorar la feina de millora del projecte liderada per Cividanes. Francisco Palacios reclamava mantenir un seguiment del projecte, que consideren bo pel municipi.

Des de l’oposició, Vilanova 365, ERC i PDeCAT consideren “vergonyosa” la situació i consideren que “aixo incapacita per seguir al capdavant d’aquesta alcaldia” a Noemí Trucharte, segons Jordi Barón. Vanesa Gonzáles advertia l’alcaldessa que “se li està anant de les mans” i creu que”ho està passant molt malament”.

Després de les dures acusacions, Trucharte va admetre les discrepàncies en un govern format “per grups molt diferents amb els que evidentment hi ha punts que no compartim”. L’alcaldessa va retreure González “que vulgui donar lliçons” i considera “lícit” que el seu soci de govern presenti una moció contra un projecte del propi executiu municipal.

Les mostres de desacord no han acabat aquí. Independents per Vilanova també a votat a favor d’una moció de Vilanova 365 per retirar la placa inaugural de la piscina, on figura el nom de l’alcaldessa.

FER UN COMENTARI

*